Când regii poposeau în diferite ţinuturi aflate la sute de kilometri de capitală, oamenii locului îşi puneau la punct cel mai bun program posibil, cu un festin excepţional şi tot felul de distracţii. E una dintre scenele de început din Game of Thrones, sezonul 1.
Cam aşa a fost şi primirea noastră la Cramele Recaş. Fără îndoială intră în topul meu personal al interacţiunilor cu branduri la ele acasă. Am început undeva pe dealurile cu viţă de vie unde am degustat (eu mai puţin, cei fără de carnet mai mult) nişte vin roşu şi am continuat cu vizita prin fabrică. Rodul a 900 de hectare este cules la foc continuu şi procesat într-o perioadă foarte scurtă pentru ca pierderile să fie cât mai mici. Iar apoi au loc o serie de operaţiuni, multe din ele mecanice. Nu e deloc ca în „A walk in clouds„, sau poate că domnişoarele frumoase care strivesc vinul erau plecate când am vizitat noi.
A urmat un ospăţ la fel de regal, desfăşurat în 3 încăperi diferite ale cramei, fiecare cu vinurile ei. Îi spun ospăţ şi nu degustare de vin pentru că eu aveam de condus aşa că m-am sacrificat. Dar puţinele soiuri pe care le-am pus pe vârful limbii au fost excelente 😀
După degustările clasice cu brânzeturi şi alte minuni a urmat o raţă, un iepure (sau mai mulţi) cu vită, piure de păstârnac şi supă cremă de mazăre. O nebunie simandicoasă de regi franţuji pe care am analizat-o ca la MasterChef iar domnul bucătar-şef a primit vreo 20 de DA. A se observa că meniul avea inclusiv data trecută, semn de bun gust şi de generozitate în ceea ce priveşte bugetul.
Şi cam la nivelul ăsta s-au desfăşurat lucrurile, adică ireproşabil. Habar n-am cât costă organizarea unui astfel de tur pentru un grup de turişti, însă tind să cred că turismul oenologic e o sursă importantă de venit. Iar turiştii care merg acolo nu regretă nicio clipă pentru că totul e pus la punct, fiecare om ştie ce are de făcut, sălile de degustare au câte o poveste.
Dacă îmi schimb vreodată meseria, mi-ar plăcea să mă fac ghid turistic şi să aduc grupuri la Cramele Recaş.
Acest proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara.
Branduri participante: Timișoreana, Cramele Recaș, Arsenal Park, BC Timba Timișoara, REC Universitatea de Vest Timișoara, ACS Poli Timișoara.
Parteneri de mobilitate: Peugeot România.
Parteneri: PRbeta, Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană, Porsche Timișoara, Amvest, Restaurant Belvedere.