Primesc ceva propunere de concurs/campanie la Vichy, tratament de creşterea părului. Să-mi dea produsul, să-l folosesc, să scriu cum evoluează situaţia. Cică se garantează 1700 de fire noi de păr după 3 luni. Râd, mă uit în oglindă, îi rog pe prietenii apropiaţi să fie sinceri şi să-mi spună dacă cumva am început să chelesc. N-am început, din fericire.
Îmi reprim întâiul impuls, n-o iau la mişto pe piarista care mi-a scris, chiar dacă sunt o grămadă de bloggeri chelioşi pe internetul ăsta care ar fi fost de 100 de ori mai potriviţi. Să zicem că n-a ştiut. Răspund foarte civilizat, îi explic că nu mi se potriveşte acest tip de experiment dar că îi mulţumesc pentru propunere. Aşa m-a învăţat pe mine o tipă mişto, să fiu civilizat cu oamenii chiar şi când simt nevoia să-i iau la mişto grav.
Doar că primesc următorul răspuns:
E in regula, era wishful thinking J
L.
Wait, what? Wishful thinking să ce? Să-mi cadă părul şi să am nevoie de produs?
Doamnelor şi domnilor, a fost pentru voi Laura Ivancioiu, PR Director DECI SE POATE. Da, deci se poate să spui tâmpenii într-o singură propoziţie.
Chiar nu suntem in stare să gândim înainte să scriem un mail?
18 comentarii. Leave new
Poate oamenii au un produs asa de bun incat iti creste par in palma. La asta nu te-ai gandit…
PR-istele spun lucruri trăsnite 🙂
Mie mi-e mila de cei de la Vichy ca-i reprezinta domnisoara asta…
Te iei de fetele din Slobozia, da? Se vede ca esti tanar, Laura Ivancioiu a fost jurnalist la Radio Contact pe vremuri 🙂
@Marius Matache: poate ca trebuia sa ramana la Radio 🙂 Stii ce mult imi plac mie jurnalistii care se apuca sa fac PR? Ii ador! E foarte simpatic cum cred ei ca se descurca pentru ca au fost de cealalta parte a baricadei.
eu i-am trimis la arhi. nu chelesc așa tare.
🙂 postarea ta se mai poate numi asa:
1. „Cum sa transformi un compliment intr-un act ratat” – dat fiind ca wishful thinking se referea in mod evident la plus-valoarea pe care participarea ta ar fi adus-o campaniei noastre. De ce crezi ca ti-as fi scris o rautate?
2. „Cum sa scoti informatia din context astfel incat sa ne integram in curentul ” – dat fiind ca propunerea mea de a testa produsul era pentru tine SAU pentru altcineva.
Nu ne stim personal (iti urmaresc postarile de putina vreme), dar mi-ar placea. As vrea sa stiu daca esti un tip sensibil in general (si atunci sa imi schimb discursul) sau doar azi.
Laura
Cum de m-au ratat pe mine, că mă potriveam profilului. 🙂
Să sperăm că dorințele ei nu se vor îndeplini.
e un tip sensibil, garantez eu pentru el. mereu se oprește și miroase teii.
@laura ivancioiu: in domeniile astea in care se lucreaza cu cuvinte e destul de important sa le alegi cu grija 🙂
Chiar si in eventualitatea in care as avea cheliosi in familie (sorry, n-am), nu vad care era logica unei astfel de propuneri. Eu inteleg ca ne mai uitam la Happy Hour si vedem ca face Marutza experimente cu Mihai Traistariu, dar cred ca exista o limita si in blogosfera asta.
Sunt foarte sensibil la failuri de PR pentru ca intamplator in domeniul asta lucrez si eu. Si, Slava Cerului, nu fac greseli de genul asta.
„Si, Slava Cerului, nu fac greseli de genul asta.” pfiuuuu, m-am linistit. deci tu nu gresesti. in genul asta 😛
Deci eu sunt blogger si Crivat e chelios? Asa reiese din link-uri. 🙂
E sunt cu Laura de data asta, si mie mi se pare ca era „wishfull thinking” in sensul ca si-ar fi dorit sa intri in campanie dar se astepta, pe undeva, sa refuzi. Asta e sensul expresiei, sa speri la ceva ce nu prea are sanse sa se-ntample, de fapt, dar poti sa-ncerci, totusi.
Si nu, nu sunt implicat in campanie – in nici un fel.
Nu cred că a fost cu rea intenţie, dar şi dacă ar fi făcut o glumă, atât de rigizi suntem? Las-o şi tu mai moale.
@razvanbb: da.
@Petreanu: Vlad, stiu care e sensul, sunt convins ca n-a fost vreo rea intentie la mijloc. Doar ca e vorba de media relations. E normal sa pastram un protocol. Eu chiar si prietenilor mei le scriu politicos cand e vorba de un mail oficial. In plus, e normal sa te exprimi corect si coerent, fara sa lasi loc de interpretari. Bine ca n-a raspuns „Pffff… L.„. Repet, daca eram prieteni, nu vedeam nicio problema, dar sa dai mail fara sa te documentezi si pe urma sa raspunzi in doi peri…
@Alexandru Negrea: Alex… ne stim de vreo 5 ani. Am ramas constant in discurs in tot timpul asta, de ce te mai miri? Nu tolerez greselile elementare. A aparut ideea asta tampita ca bloggerii sunt mai cool si trebuie sa le vorbesti cool si prietenos. In general oamenii de PR esueaza lamentabil pe partea asta. Si-atunci nu e mai simplu sa pastrezi calea protocolara? Cand ajungi la o relatie de amicitie poti scrie cum vrei, dar la inceput, cand nici nu te stii cu omul?
PR facut cum nu se poate mai rau.
Din start a exclus orice viitoare colaborare prin folosirea „e in regula”, gen, e ok, ne descurcam noi , nu iti face tu griji.
Din cate stiu nu exista tratament pentru regenerarea parului care sa dea si rezultate si avand in vedere ca tu stai ok la capitolul asta s-au gandit ca nu o sa se vada asa de mult fail-ul produsului.
Probabil ca daca era barbat iti dadea reply de genul „hai bine cwae” 🙂
I-ai putea trimite, în contrapartidă, un stimulent pentru creier…
mai si la mine, incepe sa o ia la vale :))
o fi crezut ca e spus in spirit de gluma…se vede ca astia „cu par bogat”, nu au simtul umorului =))