chemgeneration_dragos_asaftei

Săptămâna trecută s-au decernat premiile în cadrul concursului „Chain Reaction” de care v-am povestit aici. Câştigătorii marelui premiu au fost favoriţii mei, echipa de la liceul bucureştean Grigore Moisil. Proiectul lor a fost, fără îndoială, cel mai bun dintre toate, puteţi să-l vedeţi mai jos.

Echipa de la Colegiul National “Mihail Kogalniceanu” din Galaţi a câştigat Premiul Publicului, având cele mai multe voturi pe site. Găsiţi aici înscrierea lor.

Sper ca cei de la BASF să continue proiectul Chain Reaction, mi s-a părut un succes foarte mare pentru materiile astea mai ştiinţifice. Puştii din Moisil erau foarte emoţionaţi dar şi entuziasmaţi de reuşita lor. Din câte ne-au povestit profesorii, au tratat concursul ăsta cu multă seriozitate (sper să fi fost răsplătită şi cu o notă de 10 :P). Pentru nişte elevi de clasa a 9-a cred că e una dintre cele mai importante realizări, să câştige un astfel de concurs naţional.

Totuşi, cel mai important câştig al lor nu are legătură cu fizica şi cu chimia. Sigur, au dobândit cunoştinţe, au participat într-o competiţie şi au dat ce-au avut mai bun. Dar cea mai importantă lecţie ţine de perseverenţă. Din câte am înţeles, experimentul a fost reluat de 70 de ori până când a ieşit totul perfect. Şaptezeci! Când aţi făcut ultima oară un lucru de 70 de ori consecutiv?

Poate că au fost momente în care erau deznădăjduiţi, poate că ar fi vrut să renunţe, dar au continuat până când le-a ieşit şi au reuşit să câştige. Şi sunt convins că vor ţine minte asta multă vreme de-acum încolo.

Foto: Dragoş Asaftei

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu