Când am păşit prima oară pe un teren de tenis, acum mulţi ani, Agassi era în anii de vârf şi Moya tocmai devenise numărul 1 mondial. Ţin minte că n-am pus mâna pe rachetă decât după 2-3 săptămâni, când deja mă plictisisem. Nu înţelegeam cum o să învăţ eu să joc tenis dacă nu lovesc niciodată mingea cu racheta. Până la urmă s-a întâmplat şi fericitul eveniment, ba chiar părea că am talent. După vreo 2 ore de alergat după minge câţiva dintre cei mai experimentaţi au primit acceptul să se mai antreneze la peretele de ciment din Regie. 

Am vrut să merg şi eu, dar m-a oprit antrenorul:
“Ce faci?”
“Merg şi eu la perete!”
“Nu eşti pregătit.”
“Sigur că sunt, m-am mai jucat la perete în spatele blocului, în plus chiar am talent, dumneavoastră aţi spus-o!”
“Da. Te-ai jucat, însă n-ai jucat tenis. Ţine minte că peretele e cel mai greu adversar din tenis. Mingea se întoarce mereu aproape cu aceeaşi forţă cu care ai trimis-o şi, cel mai important, nu face greşeli”.

Au urmat câţiva ani de antrenamente şi întotdeauna cele mai grele “meciuri” erau la perete (nu era la modă atunci squashul).

Cred că au trecut 10 ani de când n-am mai pus mâna pe rachetă, dar abia aştept să fac asta în weekend. Am rămas pasionat de fenomen, am mai jucat de câteva ori şi am văzut cam toate turneele de Grand Slam din ultimii 10 ani. Dar niciodată n-am reuşit să mă ţin de joc, îl admir pe Mircea pentru asta. Am fost aproape să organizez un turneu pentru bloggeri, dar până la urmă nu s-a concretizat nimic.

De-asta m-am bucurat când am aflat că Radu Restivan şi Adrian Ţoca de la Treizecizero au pus la cale Cupa Bloggerilor la tenis. Sper să nu mă fac de râs total, deşi condiţia fizică e la pământ şi nici mingea nu mai ştie să se ducă unde trebuie. Dar poate că o să fie începutul de care am nevoie ca să joc din nou tenis.

Detalii mai găsiţi aici.

Evenimentul este organizat de www.treizecizero.ro (comunitatea eleganta a fanilor de tenis din .ro) si Radu Restivan (www.radurestivan.ro). 

cupa_bloggerilor