in Casual stuff

Acum vreo 4-5 ani tata a dezvoltat un fel de tic verbal care a intrat repede în repertoriul de glume semi-serioase ale familiei. De fiecare dată când lăsam apa deschisă sau lumina aprinsă îmi amintea că trebuie să fac economii, ca să-i ajungă şi lui Andrei. Greu de tot m-am prins că Andrei e un personaj dintr-o reclamă foarte celebră la vremea aia. Da, ai mei sunt la fel de pasionaţi de reclame, pe unele le ştiu mai bine decât mine.

Săptămâna trecută m-au abordat cei de la Electrolux care mi-au propus să intru într-un experiment de economisire a apei. În cadrul campaniei #APArţin ei încearcă să educe consumatorii privind importanţa economisirii resurselor. Până aici super ok, numai că era vorba de economisire a apei în timp ce speli vase. Nu că n-aş spăla vase, că se mai întâmplă, dar sigur nu economisesc deloc apă. Pornesc robinetul când încep de spălat şi îl termin când am limpezit ultima farfurie. Cel mai prost exemplu din punctul ăsta de vedere. De-asta m-a bufnit râsul în prima fază, cum aş putea EU să economisesc apă?

Dar am luat cronometrul în mână şi timp de o săptămână am făcut concurs de spălat vase-viteză. N-am reuşit să opresc apa la fiecare farfurie, dar am observat că se adună mai puţine vase în chiuvetă dacă le speli zilnic. Super tare, nu? 😀 Iar experimentul n-a deranjat pe nimeni din casă, ba din contră. Mama a cerut, dacă se poate, să se facă în viitorul apropiat şi experimente de dus gunoiul în fiecare zi, făcut piaţa şi dat cu aspiratorul. Ca să crească blogosfera, nu de alta.

2 comentarii. Leave new

  • Eu am luat in serios campania si timp de o saptamana nu am spalat niciun vas. Acum sa nu intelegi ca am bucataria plina de mizerie. Pur si simplu am mancat din vase de plastic, pe care le-am aruncat. Si astfel am contribut la salvarea apei pe planeta.

    Apropo, cand ploua nu se face apa la loc?

    Răspunde
  • @pinkISH da; apa nu se pierde, cantitatea este aproximativ aceeasi pe glob, doar ca se modifica raporturile cantitatilor in care se gaseste: solida, lichida si gazoasa.
    Cat despre faza ca ai mancat doar in vase de plastic, da ai contribuit la salvarea apei de pe planeta, dar ai contribuit si la poluarea ei prin acele recipiente de plastic.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu