in Teatru

O surpriză din teatrul contemporan

masculin_feminin

Foto: Anca Robu

V-am mai spus că nu sunt fan al teatrului contemporan. Piesele scrise în zilele noastre mi se pare că merg într-o direcţie greşită. Prea multe drame, prea mulţi oameni cu probleme moderne, prea puţină substanţă. Sau aşa e în general.

Cam cu gândurile astea am pornit aseară spre Teatrul de Comedie, unde urma să văd Masculin – Feminin, o piesă de Lia Bugnăr cu Marius Manole, Laura Creţ, Ilinca Manolache, Teodora Stanciu şi Andrei Aradits. Pe lângă asta aveam şi un gust amar lăsat recent de Noi4, o altă piesă a Liei Bugnăr, cu o parte din actorii care joacă şi în Masculin – Feminin.

Surpriza a venit foarte repede, odată cu intrarea în scenă a Laurei Creţ, de departe piesa de rezistenţă a spectacolului. Text foarte bun, amuzant în multe momente, dramatic pe alocuri. Şi un joc bun pentru Marius Manole şi Ilinca Manolache, care o completează pe Laura Creţ.

Teoretic e un subiect incomod, o poveste destul de încâlcită, aproape tristă, despre redescoperirea de sine. Însă e atât de bine scrisă încât la final te ridici şi aplauzi. Cu siguranţă nu e o capodoperă, însă e una din piesele bune de pe scenele bucureştene, nu degeaba o laudă lumea. Şi asta deşi e teatru contemporan, care mie îmi place foarte rar.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu