in Casual stuff

Final în competiţia „Liceul European al Anului”

creanga_colegiul_national

După o lună şi jumpătate de competiţii intense între elevi, „Liceul European al Anului” a ajuns la final şi şi-a desemnat câştigătorul. Echipa Colegiului Național „Ion Creangă” a câştigat finala concursului, cele 4 membre urmând să plece într-o vizită de 3 zile la sediul Parlamentului European de la Buxelles.

Pe locul al 2-lea s-a clasat echipa Colegiului Național „Sfântul Sava”, fiecare membru primind câte un ebook reader. Elevii din „Mihai Viteazul” au câştigat câte un iPod Shuffle pentru locul al 3-lea din competiţie.

Echipa liceului „Ion Creangă” este formată din Andreea Anghel, Simona Dîrleci, Laura Merlan și Raluca Pironi și a fost coordonată de către profesorul Sylvia Burcaș. Reprezentanții Colegiului Național „Sfântul Sava”- Radu Manu, Ioana Puiu, Bianca Teodorescu și Horia Tiugan, au fost coordonați de către profesorul Constanța Năstase. Echipa liceului „Mihai Viteazul” a fost formată din elevii Cristina Burlacu, Maria Chițu, Teodor Dumitraș și Alexandru Popa, coordonați de către profesorul Codina Săvulescu.

Foarte util acest proiect pilot desfăşurat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, sper ca anul viitor să se poată implementa pentru un număr mai mare de licee. Uşor-uşor trebuie să educăm tinerii privind importanţa deciziilor care se iau la Strasbourg şi Bruxelles. Şi educaţia asta trebuie să înceapă din şcoli, pentru că presa e prea ocupată cu discuţii politice.

În cazul în care vreţi să urmăriţi în continuare activitatea Biroului de Informare al Parlamentului European în România de daţi like aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu