Că tot vine perioada aia a anului, hai să vă explic puţin cum se scrie un meniu de revelion. Nu că voi n-aţi şti, dar să vă aduc aminte.

Ca să justifice preţurile exorbitante, toţi patronii de restaurant îşi pun imaginaţia la contribuţie şi angajaţii la treabă pentru un meniu bengos. Numai că în 90% din cazuri doar meniul e special, nu şi preparatul.

În fond, mâncaţi cam aceleaşi chestii care sunt în meniu mereu denumite pompos pentru petrecerea de Revelion. Pardon, de New Year’s Eve.

În loc să spună că pun pe masă un orez cu piept de pui, cârciumarii vor trece în meniul special „piept de pasăre cu risotto”. Şi ca să fie tacâmul complet (see what I did there?) bagă şi nişte termeni speciali gen „reducţie”, „şofran” sau „infuzie de portocale”. Plus caju şi asparagus, că n-o să mai observe nimeni la 12 noaptea dacă punem alune de pădure şi castraveţi muraţi.

Şi dacă nu e risotto, măcar să fie un „orez basmati” cu „pui indian”. Adică acelaşi preparat cu multe condimente, că orezul oricum e Atifco şi puiul e de la Crevedia.

Cartofii prăjiţi vor deveni automat „frech fries” în noaptea de revelion, că doar trebuie să fie ceva special la acel pomme du terre ţinut în ulei.

La desert vom avea un „tort tradiţional italian”. Nu ştie nimeni ce-l face italian şi cu atât mai puţin de ce e tradiţional, dar am văzut o reţetă mişto la MasterChef şi oricum nu mai rămâne nimeni să mănânce tort.

Şampanie Moet din sticle de Angelli, Jack Daniel’s Single Barrel din sticle de JB şi sucuri naturale proaspăt stoarse din cutiile de Cappy cât cuprinde. Hai, La mulţi ani!

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu