in Casual stuff

casino_constanta

Am dat azi o fugă până la mare şi m-am plimbat puţin prin Constanţa şi Mamaia. Mazăre zicea recent că e problemă cu investitorii pentru refacerea Cazinoului, că trebuie bani mulţi. De fapt, Mazăre are două probleme mari de tot, care nu se rezolvă nici dacă restaurează clădirea aia frumoasă de pe malul mării.

Prima problemă e că atât Constanţa, cât şi Mamaia sunt două ruine. Constanţa în special în zona Centrului Vechi, Mamaia e aşa de la un cap la altul. Ştiu, vreţi să ziceţi că e iarnă şi e normal, dar la vară o să fie tot o ruină dar cu ceva mai mult soare şi maşini de lux. Sunt o mulţime de clădiri în construcţie, de parcă au vrut să concureze cu ruşii din Soci la concursul „cele mai multe hoteluri neterminate”. Şi multe din ele nu pot fi terminate 3-4 luni.

A doua problemă ţine de constănţeni, care sunt de o nesimţire fără margini. Am stat trei ore acolo şi bucureşteanul din mine s-a îngrozit. Am numărat 3 şoferi care au aruncat pungi cu mâncare din maşină, în mers, pe bulevard. Fără niciun stres, în două cazuri şoferul, în al treilea caz pasagerul din dreapta, cu deschis de uşă la 50 la oră, ca să nu mai rămână mizerii. Şi la Bucureşti se mai aruncă un chiştoc, o gumă, o scamă, dar să arunci cu juma’ de merdenea parcă n-am mai văzut.

Dar cea mai tare fază a fost în faţa Cazinoului. Două piţipoance tinerele voiau să parcheze şi opriseră în mijlocul drumului, probabil că se sfătuiau cum să înceapă o parcare laterală. În spatele lor cârd de maşini, toată lumea aştepta să se întâmple ceva. După vreo 30 de secunde o tăntică din spatele lor claxonează scurt, iar impulsul sonor stârneşte reacţii.

– Ce vrei făăăăăăă? Nu vezi că vreau să parchez? Şi dă-i cu morţi, răniţi, organe, tot tacâmul.
Tăntica deschide repede geamul cu o dexteritate nebănuită şi dă replica:
– 
Făăăăăăăă! F*#%#/”#¤ iar cu morţi şi răniţi. Cine te-a învăţat să vorbeşti aşa? Nu vezi că s-a făcut coadă în spatele tău?

Şi nu erau ţigănci de-alea cu fuste, erau românce. Cred că nici în Ferentari nu se vorbeşte aşa, am rămas mască. Şi cel mai tare m-a frapat că nimeni în afară de noi nu s-a întors să urmărească faza, probabil că e ceva absolut banal. Iar duduile şi-au văzut de treabă în secunda doi de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Aşa că problema cea mare e cum scoţi constănţenii din oraşul ăla pe perioada verii, ca să ai o şansă cât de mică în turism.

2 comentarii. Leave new

  • hahahaha am dat mai departe articolul unor prieteni din zona 😀

    Răspunde
  • Ma bucur ca nu doar constenii sunt nefericiti in Constanta poate in felul asta se schimba ceva in general. Si da sper sa fie cald sa vina multa lume la mare si sa fie un haos total si Mazare sa isi ia toata muia din tara.
    Dar NU , MAZARE E PROBLEMA si am sa zic si de ce. -Circ ieftin (carnaval, el pe la tv dansand , ) si paine (magazinele sociale ) , normal ca atragi toti pomanagii (eram aici inaintea pomenilor :D) Cat despre femeile din trafic , e la fel de usor de inteles. strazile sunt praf, distruse (iti faci nervi ca iti strici masina), locuri de parcare ( nu prea sunt pentru ca mazare probabil a construit ceva prin parcarile din fata blocurilor) aglomeratie ( majoritatea spatiilor verzi au fost ocupate sau vor fi ocupate=> crestere a densitatii ) +posibil PMS ( asta e vina lu mazare, ca pe astea le-a ratat). Aduna-le pe toate astea si ai sa intelegi ca nu :” Mazare are o problema, pentru ca in oras sunt niste cetateni care” ….Nu ! Mazare e problema . Am sa anticipez si reactia ta : ” Pai si atunci de ce il voteaza lumea ?”. Pentru ca poate candida , este raspunsul surpriza :)) wow…m-am cam aprins

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu