S-a mai liniştit puţin agitaţia din jurul Simonei Halep, cred că e momentul să observăm cea mai importantă schimbare din primele 3 luni ale acestui an. Nu e vorba de intrarea în top 5, ăla e un bonus care e bun pentru statistică. Mult mai important e că Simona are un alt discurs, care e bazat pe o altă mentalitate.

N-am cum să nu fiu fericită că urc pe locul 5 în lume, pentru mine e ceva incredibil. Nu sunt supărată că am pierdut, se întâmplă, așa-i în tenis. Trebuie să înțeleg că nu pot câștiga toate meciurile.

De fiecare dată când o echipă românească pierde ceva, orice, e tragedie naţională. „Nu ne comparăm cu vesticii”, „echipa noastră oprită din drumul spre glorie” şi alte văicăreli după modelul Mioriţa. Ţin minte ce dezastru a fost în toamnă, după nişte rezultate slabe ale Stelei în Champions League. Ok, echipa noastră a făcut 3 puncte, dar Anderlecht şi Marseille s-au descurcat mult mai prost. Şi n-a mai fost tragedie la ei.

Asta e, în sport se întâmplă să mai şi pierzi. Simona a înţeles că o înfrângere nu te face mai puţin campion. Asta e (sau era) frumuseţea sportului, că nu ştii cine va câştiga. Eh, acum luaţi ideea asta şi aplicaţi-o şi în afara sportului.

PS: Excepţie face cazul în care vă numiţi Mircea Geoană.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu