divan_express

De când s-a deschis Divan Express la Romană am tot zis că ajung, dar a venit iarna cu aglomeraţie, cadouri, Crăciun, sarmale, cârnaţi şi n-am mai ajuns în zonă la o oră rezonabilă. Mi-am făcut drum abia săptămâna trecută cu o foame moderată şi nişte aşteptări destul de ridicate. Speram la ceva mai bun decât Calif, sau măcar la fel.

Divan Express impresionează prin formă, dar dezamăgeşte rău la conţinut. Meniul nu e extrem de diversificat, dar e decent. Eu am ales un Peynirli Kebap de pui, al doilea din listă după cel clasic. Carne, brânză turcească Kars Gravyeri, vinete coapte, cartofi prăjiţi, castraveţi muraţi totul pus într-un ambalaj foarte frumos de carton, în genul celor de plăcintă de la McDonald’s şi vândut cu 10 lei. Celelalte reţete sunt ceva mai interesante, dar şi mai scumpe: Bursa cu miere picantă şi rucola (14 lei), Izmir cu sos de trufe (12 lei), Mersin cu avocado (15 lei) şi Tabakta care e 19 lei şi e la farfurie. Mai au chestii vegetariene, hummus, ciorbe şi câteva deserturi. Meniul complet aici (e jos butonul Menu).

Cum ziceam, ambalajul e frumos, locul e decorat mai drăguţ decât la Calif, pungile în care iei la pachet arată de parcă ar fi de la vreun brand de haine.

Dar gustul e absolut banal. Lipia mi s-a părut cam moale şi cam pufoasă, carnea e corect făcută dar n-are niciun condiment deosebit (sau nu s-a simţit), iar brânza aia turcească este extrem de sărată. Taie orice alt gust al ingredientelor. Kebapul a fost potrivit ca mărime, merge mâncat pe fugă dacă nu vă e prea foame şi dacă treceţi peste gustul ăla de brânză. Sunt curios să încerc şi varianta cu sos de trufe, care n-are brânză printre ingrediente şi revin cu impresii.

12 comentarii. Leave new

  • Nici eu nu am ajuns pana acum, m-am tot uitat prin geam la produsele lor stand la semafor la Romana. Am observat un singur lucru, este foarte curat. Cel putin in comparatie cu seria de restaurante Calif.

    Răspunde
  • Ce-ti place sa te pozitionezi impotriva curentului, probabil de dragul de a o face. Intai La Placinte, apoi Divan. Mie-mi pare Divan cam cea mai buna optiune din cele ce exista si din alte fast food-uri de genul incercate in afara (mai putin Turcia).

    Răspunde
  • Daca nu ai fi platit de Calif, poate te-as lua in seama! Eu am mancat si la Calif, si la Divan Express, si nu suporta comparatie, cel putin din punct de vedere al calitatii si gustului!

    Răspunde
    • Eu, care de 10 ani mănânc de la Genin, am ajuns să fiu plătit de Calif 🙂 De-aia au făcut kebapuri cu numele altor bloggeri, pentru că eu sunt plătit. Dap, foarte logic.

  • Da, esti cu siguranta platit de ei pentru ca altfel ti-ai pastra obiectivitatea, dar te vei convinge singur ca politica asta a ta te va distruge pe termen lung. Bafta!

    Răspunde
    • Deci dacă nu-mi place un produs înseamnă că nu sunt obiectiv :)) Mişto. E bine că au fani hardcore ca tine, să le ia apărarea în faţa nedreptăţilor 😉

  • Nu ai inteles, eu te sfatuiesc ca si cititor al tau, daca vrei sa fii obiectiv, trateaza sau critica din perspectiva personala, nu prin comparatie cu ceva mai „bun” sau mai Prost pe care tocmai l-ai laudat peste tot pe unde apuci… Despre asta e vorba, critica dar fara sa mirosea urat, fara sa aduci in discutie un sponsor al tau pentru ca iti pierzi publicly. Apropo nu am vazut comparatie cu Genin la care mananci de 10 ani (si Ziceai ca esti fan). :))

    Răspunde
    • Genin face shaorma. Divan Express şi Calif au un fel de Kebap turtit la grill. Iar Genin oricum nu poate fi comparat cu nimic pe lumea asta 😀

      Mănânc des la Calif pentru că e aproape de casă. Dacă nu s-ar fi închis Geninul de la Crângaşi, îi lăudam pe ei non-stop. Deci hai să ne liniştim cu povestea asta legată de plată. Dacă mă plătea cineva să fac reclamă unei shaormerii m-aş fi abţinut de la comentarii privind concurenţa şi gata 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu