nectar_transilvania

Acum 3 ani, la ediţia a 2-a de Cluj Brands Tour, am vizitat şi Crama Liliac a celor de la amb Wine Company. Am gustat atunci o gură din Nectar de Transilvania şi mi s-a părut extraordinar. Aş fi băut mai mult, dar aveam de făct un drum lung până la Bucureşti şi nu s-a putut. De-atunci am pândit vinul ăsta de parcă venea la pachet cu un autograf de la Steven Gerrard.

Mai mereu “Out of stock” pe siteul oficial, Nectar de Transilvania era de negăsit prin magazinele obişnuite. Până la urmă l-am prins la magazinul Băuturi-Evenimente de pe lângă fostul cinematograf Lira. Doar 65 de lei este cel din 2012, mult sub preţul de pe siteul oficial (unde e vreo 90 de lei cu tot cu transport).

M-am bucurat să-l savurez în linişte de data asta, este exact aşa cum mi-l aminteam. Nectar de Transilvania este un Muscat Ottonel foarte parfumat şi extrem de dulce, produs dintr-un anumit tip de struguri, care sunt selectaţi cu atenţie special pentru această ediţie limitată. E un vin de desert foarte licoros, dar plin de arome şi de gust, nu merge spre lichior. Nu poţi să bei foarte mult, iar sticlele sunt de 375 de ml, dar merită fără îndoială experienţa.

Din câte ne-au zis cei de la cramă, sunt ani în care nu se fac strugurii cum trebuie, aşa că nu se poate face nici vinul. Momentan îl găsiţi atât pe siteul oficial, cât şi la magazinul de care vă ziceam. Musai să-l încercaţi, mai ales dacă vă plac vinurile dulci, nici nu se compară cu chestii gen Lacrima lui Ovidiu.