in Politics

Or fi pierdut NATO şi UE, dar nici ruşii n-o duc prea bine

M-am uitat la clipul pus de Radu cu declaraţiile generalului Degeratu. El nu vrea să ne panicheze, dar zice că Rusia poate ocupa Estonia în 24 de ore şi nici România nu s-ar simţi prea bine dacă ar avea Putin chef. Despre victoria pe care au obţinut-o ruşii în toată problema Ucrainei am tot citit, înţeleg că NATO şi UE au dat înapoi, înţeleg şi că Putin ar avea nişte planuri măreţe pentru a recăpăta influenţa în Europa de Est. Ceea ce nu scrie pe nicăieri e că pe ruşi chiar îi doare embargoul financiar pus de UE.

Am vorbit recent cu o cunoştinţă de la Moscova şi mi-a zis că treaba e nasoală rău. Că toate preţurile au crescut, că a devenit foarte scump să trăieşti în oraş, că munceşte de 2 ori mai mult ca să obţină aceiaşi bani. Tipa are un business de familie în Moscova şi de vreo 6-8 luni trage tare ca să-l ţină pe picioare. Toate măsurile care au fost luate de către europeni şi americani chiar au lovit în populaţie şi mulţi nu sunt de acord cu războiul dus de Putin. Nu ştiu dacă asta îl sensibilizează în vreun fel pe om, cred că se îndreaptă cu paşi repezi spre o dictatură militară. Deci e exclus ca poporul rus să iasă pe străzi şi să ceară retragerea soldaţilor.

Cert e că o fi dat NATO înapoi de la conflict armat, dar asta pentru că încearcă să rezolve problema pe alte căi. I-au dat la ficat lui Putin, poate se retrage puţin.

*Notă: ştiu că UE nu e o alianţă cu obiective militare, mă refer la Europa în general; plus că în mileniul trei se presupune că armele economice sunt mai eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu