Sala 4DX

Zilele trecute am ajuns la lansarea oficială a Cinema City Mega Mall, al 18-lea multiplex al companiei fondate în Israel în urmă cu 85 de ani. Multe săli, proiectoare de ultimă generaţie, sunet beton, da atracţia principală e sala 4Dx. Am apucat să văd câteva trailere şi nişte bucăţi din Mad Max, experienţa este super tare. Mă gândeam că te zgâlţâie puţin şi aia e, însă este aproape alt film. Din spătar ies jeturi de aer care îţi dau senzaţia că glonţul chiar ţi-a trecut pe lângă ureche, scaunele din faţă te stropesc cu apă în funcţie de acţiunea din film, iar scaunele alea se mişcă de parcă ai fi în montagne russe.

Te pierzi cu totul în film, rămâi cu gura căscată şi te tot întrebi ce urmează. Pentru simandicoşi există posibilitatea de a opri jeturile de apă, dar cred că pierzi din experienţă dacă nu-l laşi pornit. Mai ales că nu te udă aşa tare.

Acum stau şi mă întreb cu ar fi un Fast and Furious în 4Dx, mai ales că ultimele 2 au fost pline de urmăriri pe serpentine. Mă rog, e genul de chestie pe care trebuie s-o încerci măcar o dată, nu prea se poate explica.

După ce am văzut vreo 10 minute din film în 4Dx, am intrat la Mad Max şi aproape că m-am plictisit. Cu toată acţiunea din filmul ăla, tot lipsea mişcarea scaunelor.

Partea proastă e că din câte intuiesc eu, unele filme se vor filma în mod special cu anumite cadre astfel încât să poată fi implementate pe săli 4Dx. Ceea ce o să transforme regizorii în nişte mici roboţei care fac blockbustere după anumite specificaţii: acum glonţul vine din spate ca să treacă jetul de aer pe lângă urechea spectatorului, iar maşina cade în baltă ca să stropim cu apă.

De luni până joi biletele la 4Dx sunt 37,5 lei, iar în weekend costul ajunge la 45 de lei. Destul de scump, dar nu vom vedea toate filmele în 4Dx.

Blockbusterele ce urmează a fi difuzate în sala 4DX sunt: Poltergeist, Dezastrul din San Andreas, Jurassic World.

În rest, ideal ar fi să mai aşteptaţi câteva săptămâni, aşa cum zice şi Radu, Mega Mall este dezamăgitor în momentul ăsta, e un mare şantier. Dar va arăta foarte bine când va fi gata.