sovata_01

Vă povesteam acum vreo lună despre endorserii noi pe care îi are Hochland, Anca Serea şi Horia Vârlan. Am promis atunci că revin cu informaţii legate de Zilele Porţilor Deschise despre care văzusem ceva informaţii pe pagina de Facebook Bucuria Gustului.

Hochland deschide porţile fabricii de la Sovata pentru 20 de familii care vor să vadă live cum se face caşcavalul. Cei care vor să participe la vizită trebuie să se înscrie pe CaşcavalulHochland.ro, la secţiunea Vino în vizită (e cu roşu, ultimul buton din meniu). până pe 22 iulie. Vizita la Sovata va avea loc pe 28 august, iar cele 20 de familii vor face exact traseul pe care l-am făcut şi eu anul trecut, cu vizită la fabrică şi la una din fermele de la care Hochland colectează laptele pentru caşcaval. Câştigătorii vor vedea ce înseamnă un produs de calitate făcut cu rigoare germană şi cred că vor avea parte şi de ceva degustare de caşcaval.

În vizita de la fabrică şi de la ferma din zona Târnavelor câştigătorii vor fi alături de Anca Serea şi Horia Vârlan. Ghizi prin fabrică şi fermă vor fi Csabi MozesWilli Kubanek şi Cosmina Moldovan, cei trei angajaţi simpatici de la Hochland, care merită un premiu pentru răbdare şi people skills. Csabi lucrează de 10 ani la Hochland şi este manager de aprovizionare a laptelui, ceea ce înseamnă că ţine legătura cu toţi fermierii din zona Târnavelor care trimit zilnic lapte proaspăt la Sovata, Willi este Şef de Producţie şi lucrează la Hochland de 16 ani, având drept rol principal acela de a forma oamenii din fabrică, iar Cosmina este Manager de Calitate şi se ocupă de toate testele care sunt făcute laptelui (şi credeţi-mă că se fac multe teste pentru ca totul să fie ok).

Deja mi se face poftă când mă gândesc la vizita de la Sovata, trebuie să întreb dacă am voie să mă înscriu şi eu, caşul ăla moale şi cald care iese din amestecul de lapte ar trebui să se vândă la fiecare colţ de stradă! Nu ştiu cine a venit cu ideea ca pagina de Facebook să se cheme Bucuria Gustului, dar a fost un moment de inspiraţie maximă. La fel cum am avut eu acum câteva zile când am făcut o omletă cu Caşcaval Hochland şi a ieşit super cremoasă şi cu un gust intens de lapte. Dacă nu puneam sare ar fi fost ca o prăjitură 😀

Protip: am descoperit roţi mici de Caşcaval Hochland clasic, până acum văzusem doar din cel afumat la ambalaje atât de mici, de 200 de grame. Eu le prefer pentru că în felul ăsta nu stă caşcavalul câte 2 săptămâni prin frigider până termin eu toată bucata.