Se scrie foarte mult zilele astea, fiecare om are nişte gânduri care depăşesc mereu 7-8 paragrafe. Toţi vor să argumenteze cât mai mult, toţi vor să acopere subiectul. Eu încerc să fiu scurt în ceea ce priveşte situaţia de ieri din Piaţă.

Mi s-a părut că oamenii nu mai au încredere în nimic. În contextul actual, nu poate să răsară niciun lider, pentru că pe internet circulă tot felul de poze cu oameni “dubioşi”. Fără argumente prea multe.
Îl vedeţi pe acest om? E un cunoscut diversionist! E plină piaţa de diversionişti! Deci să nu ne încredem în nimeni
Ce om normal vine cu o portavoce la el? Doar activiştii au aşa ceva! Deci să nu ascultăm de nicio portavoce.
Ce dacă sunt 15.000 de oameni la Parlament? Să stăm aici, să nu ne lăsăm duşi de alţiiSunt curios dacă şi ei stăteau aşteptând lumea de la Universitate, convinşi că e necesar să stea pe loc.

Credeam că revoluţiile în epoca Facebook vor avea parte de foarte multă transparenţă. Că vom putea şti exact care e adevărul, în timp real. De fapt nu-i deloc aşa. Nu mai sunt influenţate televiziunile, acum ne sunt influenţate direct minţile.

Adevărul e că suntem dezinformaţi de prea multă informaţie. Când prindem semnal, citim ce se scrie pe Facebook, fără să ne dăm seama dacă e adevărat sau nu. Tot felul de share-uri, tot felul de informaţii copiate din om în om, fără share, astfel încât să se piardă urma iniţiatorului (le-aţi văzut, poate – “copiază acest mesaj la tine pe wall, nu da share”). Înghiţim pe nemestecate tonele de idei pe care le primim. Între ele, multe voci care ne îndeamnă să fim circumspecţi, să nu lăsăm pe nimeni să ne ghideze într-o anumită direcţie. Cică doar aşa ne păzim de cei care au o agendă ascunsă.

Din păcate, în felul ăsta nu ajungem nicăieri. S-a vorbit de discursuri la balcoane. Cine să le asculte? Aseară oricine vorbea la porta-voce era huiduit cumplit. Mi se pare că stăm fără nicio soluţie, în timp ce băieţii deştepţi aşteaptă să obosim şi să plecăm acasă.

Îl vedeţi pe omul de mai jos? E mănâ în mână cu Serviciile, a fost şi la protestele #UniţiSalvăm şi la toate adunările de atunci încolo. Vrea să vă dezbine şi să vă împiedice să vă luaţi ţara înapoi!!!

protestatar