În ultimele săptămâni au apărut tot felul de ştiri legate de realizările Guvernului Cioloş la nivel de transferuri. Ba un secretar de stat în Ministerul Economiei, ba un grup de lucru format din tineri, ba nişte oameni pregătiţi pe la Justiţie. Fără să stea cu Ordonanţele de Urgenţă pe masă, fără să dea declaraţii non-stop pe la TV, oamenii lui Cioloş s-au apucat de treabă. Şi nu prin tot felul de proiecte de legi, ci prin aducerea unor oameni foarte pregătiţi în funcţii cheie, în straturile de mai jos ale sistemului.

Problema cu aceste măsuri e compusă din două probleme mai mici:
1. Nu garantează nimeni că toţi oamenii ăştia se vor putea adapta la un sistem de stat, în care accentul se pune mai întâi pe procedură şi abia apoi pe idee.
2. Guvernul Cioloş mai are de trăit fix 10 luni, dacă avem noroc. Apoi alegeri şi guvern politic. Credeţi că vreunul din oamenii tehnocraţilor va mai rămâne în poziţiile actuale? Păi tot aparatul de partid de unde o să mai sugă bani dacă rămân unii capabili în posturile cheie?

1 comentariu. Leave new

  • Ce te-a facut sa crezi ca oamenii din actualul Guvern sunt tehnocrati si apolitici? Ti se pare ca au pus in aplicare vreo cerinta a Strazii?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu