Cred că una dintre ştirile săptămânii pe care n-ar trebui să o trecem aşa uşor cu vederea e legată de reţinerea şoferului care a provocat accidentul de la Mioriţa. Pentru cei care n-au avut internet în ultimul an, să facem un rezumat: un utilizator Trafictube.ro filmează un accident în zona fântânii Mioriţa. După o grămadă de timp, autorităţile se sesizează, fac cercetări, iar mai apoi îl cheamă la audieri şi îl reţin pe şofer pentru, atenţie!, tentativă de omor calificat.

Ce s-ar fi întâmplat dacă nu exista acea filmare de pe Trafictube? Probabil nimic. E foarte greu să demonstrezi că şoferul X a intrat în tine în mod intenţionat fără un video. Ba cred că şoferul vătămat şi pasagerii din maşina lui nici nu şi-ar fi amintit numărul, în urma şocului e mai greu să-ţi aminteşti detalii de genul ăsta.

Aşa că premiera asta ar trebui să ne dea de gândit şi să ne convingă să ne montăm camere pe maşini. Eu trebuie să recunosc că n-o montez decât la drum lung, prin oraş mi se pare că sunt distanţele prea mici şi ar reprezenta o grijă în plus. Dar din câte se vede devine o necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu