Succesul fetelor de la CSM București a surprins multă lume. Mai puțin pe cei care erau #fanidemici, încă de pe vremea când echipa nu exista
Ce m-a surprins pe mine e cât de puțin se vorbește despre Oltchim Râmnicu Vâlcea în tot contextul ăsta. Practic, CSM-ul s-a format în momentul în care a dispărut Oltchim. Țin minte niște declarații pompoase ale lui Sorin Oprescu legate de succesul pe care îl va avea echipa asta odată adusă la București. Până la urmă n-au reușit să aducă o echipă întreagă, însă multe jucătoare au rămas, iar cele străine care au venit au contribuit din plin la succesul din weekend.
Însă fără Oltchim, n-ar fi existat regretul unei finale pierdute, n-ar fi existat dorința palpabilă de a câștiga Champions League. Chiar dacă au fost anchete legate de modul în care s-au pompat bani în echipa aia, chiar dacă există oameni care critică investiția făcută de Primăria Capitalei în CSM București, cred că sportul de performanță merită susținut din bani publici. Și nu pentru că ar promova România peste hotare, n-o să aibă nimeni o părere mai bună despre țara noastră doar pentru că niște fete au fost foarte bune la handbal la un moment dat. Nimeni nu zice ”până acum credeam că românii sunt niște țigani și niște hoți, dar mi-am schimbat părerea, ia uite ce bine joacă handbal!”.
În schimb, rezultatele mari promovează sportul în România, ceea ce e mult mai important. Să avem handbalul în prim plan poate însemna că unii copii vor începe să iubească acest sport și să înceapă să-l practice. Iar beneficiul indirect pe care îl avem din asta e inestimabil.
2 Comments
Esti foarte patimas si asta cred ca te face si subiectiv. As vrea sa te intreb:care romani ? Banuiesc ca stiai ca la CSM este un singur roman in echipa de baza ! Si oare cati bani primeste Liverpool de la primarie ? Sau Bayern ? Sau sau sau. Cred insa ca oamenii stiau ca romanii joaca ceva handbal cand castigam 4 campionate mondiale !Cu ROMANI!
Cea mai mare problema a sportului romanesc e chiar implicarea statului in sport, implicare care creaza monopol si omoara premizele unei cresteri reale. Cu banii cheltuiti pe stadioane si echipe de primarii ar trebui sa faca ce face orice administratie de stat intr-o tara cu sport dezvoltat : sa isi faca strict treaba. Sa faca terenuri pentru scoli, parcuri si piste de biciclete/alergare. Si atunci o sa apara si elevi care fac sport de placere, cluburi finantate de piata libera si posibilitatea sa apara o piata competitiva, deci rezultate. Castigul de azi arunca handbalul romanesc cu 10 ani inapoi.