shutterstock_417499438_small

Anul viitor aş cam vrea să îmi pensionez Hoimobilul aşa că am început deja să mă uit după variante. Mi-aş dori o maşină mai mare, în principiu un cross-over, cu motor care să permită drumurile în afara oraşului şi un preţ decent. Problema e că observ avântul pe care l-au luat electricele şi parcă aş aştepta până în 2018. Dar sunt suficienţi 2 ani pentru dezvoltarea infrastructurii?

300 de km autonomie pentru BMW i3, încărcare 80% în 30 de minute, staţii de încărcare rapidă prin mai multe benzinării, cam astea sunt datele problemei acum.

Însă probabil că toate brandurile importante lucrează de ani buni la dezvoltarea maşinilor electrice. Mă aştept ca în următorii ani să avem o grămadă de lansări pe segmentul ăsta. Poate 600 de km autonomie, încărcare la fel de rapidă şi puncte de încărcare în toate benzinăriile. Ceea ce ne-ar duce la o autonomie perfectă.

De-asta nu-mi dau seama dacă se justifică o investiţie pentru încă o benzinară. Şi mă gândesc la o maşină pe care o cumpăr pentru 7-8 ani, că eu prefer maşinile noi. Asta ar însemna ca abia peste 10 ani să trec la o electrică. Sau să mai aştept câţiva ani şi să iau direct un crossover electric.

hinterhof / Shutterstock.com

5 comentarii. Leave new

 • electricele nu sunt încă acolo, mai rezistă doi ani.
  eu am pus ochii pe asta http://www.subaru.com/vehicles/crosstrek/special-features.html

  Răspunde
  • Da, e pe listă şi un hibrid. În principiu n-aş vrea să fiu ultimul din curtea şcolii care trece pe electrică.

 • Daca o iei acum si chiar nu mai poti astepta, o idee buna ar fi hibrid pana se face trecerea la electrice si dezvoltarea infrastructurii necesare.
  Eu am avut cateva modele hibride si electrice si nu m-as mai intoarce la cutia manuala si doar motor termic, cuplul este incredibil iar plecarea de pe loc te lipeste cu capul de tetiera: is300h, GTE, 330e astea ar fi doar cateva variante.
  Eu o sa mai astept model 3 de la Tesla care in 2 ani va fi pe piata desi nu am dat precomanda, dar poate ca trebuia ca sa o primesc mai repede.

  Răspunde
 • Lansările pe bandă or să apară când infrastructura de încărcare e decentă. Și sper să aibă unu, două feluri de prize, nu 10! Mai am timp să-mi cumpăr și restul de panouri! 😀 Mă și văd. Vara, încărcare gratis! 😀 Sau poate-mi deschid în curte… cum s-ar zice la asta, statie de încărcare electrică? 🙂

  Răspunde
 • […] – Vă gândiți deja la o electrică? […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu