in Teatru

video_mapping

FITS nu este doar despre teatru, aşa cum am tot zis. E o sărbătoare a artelor spectacolului, aşa că sunt o mulţime de showuri de dans, o selecţie interesantă de concerte, conferinţe, expoziţii şi multe alte evenimente conexe.

Marţi şi miercuri am ajuns la video-mappingul realizat de Les Ateliers Nomad şi susţinut de Therme Bucureşti (cei care au pus umărul şi la secţiunea de teatru independent). Despre cum a fost joi puteţi citi pe pagina Therme, tot acolo găsiţi şi un link către un live pe care l-am făcut pentru ei.

Video-mapping Therme la #FITS2016 powered by Les Ateliers Nomad #cultureofhealth @therme_bucuresti

A video posted by Alex Ciucă (@hoinaru) on

Tot joi am văzut şi un Gospel african care m-a prins pe nepregătite, mă aşteptam la cu totul altceva. Dar până la urmă o trecem pe lista experienţelor inedite de la FITS.

radubadoiu_gospel-6457

Ieri am asistat la o parte din conferinţa care l-a avut invitat pe Tim Robbins, moderată de Cătălin Ştefănescu şi Irina Margareta Nistor. Am prins doar vreo 40 de minute din motive de LIVE, dar sper să apară pe net vreo înregistrare.

„Domnul Tim” (da, e un inside joke de festival) a zis multe chestii mişto, dar printre ele eu mi-am notat ideea de mai jos, spusă în contextul programelor pe care The Actors’ Gang (trupa lui, cu care a venit şi la Sibiu) le face în închisori. Provocarea cea mare este să aduci la un numitor comun nişte oameni plini de mânie. Şi chestia asta e valabilă şi pentru cei din afară:

„How do you find the humanity in people you disagree with?”

O provocare mare de a-i accepta şi pe ceilalţi, cam cu asta ajută teatrul.

conferinta_tim_robbins

Am mai văzut şi câteva spectacole de stradă, o selecţie mult mai bună decât în anii precedenţi, iar vremea a fost şi ea îngăduitoare.

Per total am reuşit să prind multe chestii interesante în afară de teatru, aşa că obiectivul e deja îndeplinit pentru mine, deşi mai sunt 2 zile pline.

FOTO Gospel: Radu Bădoiu pentru FITS 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu