cetateanul

Cred că asta a fost campania în care oamenii au vorbit mai mult decât politicienii. Cum bine zicea cineva, a fost o campanie în care partidele s-au ţinut de ironii pe Facebook şi cam atât.

Bula din MarComm a vorbit şi a tot vorbit, puţini s-au implicat cu adevărat. Cătălin Teniţă, Cristina Bazavan, Răzvan Penescu, Tudor Galoş – câteva dintre numele care îmi vin acum în minte când mă gândesc la influenceri care au luat atitudine. 2200 de oameni s-au înscris pe platforma FiecareVot.ro ca observatori. Să sperăm că nu vor nimeri doar în oraşe, că acolo e mai mică problema. 

Vreau să cred calculele din articolul ăsta, ca să pot spera într-o Românie condusă de oameni cinstiţi. Sau măcar oameni ne-condamnaţi penal, precum Liviu Dragnea. 

Dar pentru ca măcar o parte din calculele alea să se întâmple e nevoie de o prezenţă cât mai mare la vot. De-asta e obligatoriu să nu ne dăm la fund de data asta şi chiar să mergem să votăm. USR, PNL, orice numai să scadă procentele PSD-ului şi ale aghiotanţilor penali Tăriceanu şi Ghiţă (ALDE, PUR). Iar tineretul venit la Bucureşti să mute munţii din loc ar trebui să se mobilizeze şi să facă un drum pe-acasă, chiar dacă asta înseamnă să meargă sute de kilometri cu CFR-ul. Nu putem pierde niciun vot.

Şi dacă tot rezolvaţi treaba asta, mai convingeţi oamenii din familie să voteze. O bunică, o mătuşă, sigur aveţi pe cineva de convins. Cu socialiştii la putere n-are cum să iasă ceva bun. Circula un articol cu o statistică potrivit căreia PSD ne-a condus într-o formă sau alta cea mai mare parte dintre aceşti 26 de ani, dar momentan nu mai găsesc linkul ăsta e. Cert e că între a vota nişte penali şi a alege orice altceva o să merg mereu pe varianta B.

După 11 decembrie o să pierdem tot ce s-a construit în ultimul an dacă nu suntem atenţi.