Cred că Taboo, noul serial de la HBO, ar merita mai multă atenţie din partea publicului, până acum n-am auzit prea mulţi oameni care să vorbească despre el. Tom Hardy e foarte bun, atât de bun încât faci abstracţie de faptul că joacă acelaşi rol din Peaky Blinders. Doar doza de nebunie a adăugat-o pentru Taboo, în rest e cam acelaşi personaj.

Taboo urmăreşte povestea unui mic nobil din Anglia anului 1800. În backgroundul poveştii se desfăşoară lupta pentru teritoriu a americanilor cu englezii, iar James Delaney este fix mărul discordiei. Întors din Africa pentru a asista la înmormântarea tatălui său Delaney începe tot felul de războaie cu Casa Regală, SUA şi East India Company, care vor să pună mâna pe o bucată de pământ pe care Delaney o deţinea în America de Nord.

Serialul are accente uşoare de film noir, iar secvenţele cu spirite dubioase mi s-au părut uşor forţate, parcă menite să dea un aer special întregului film. Însă Taboo ar fi foarte bun şi fără ele. 

Tom Hardy şi Ridley Scott sunt producători, iar serialul este difuzat pe BBC în UK şi pe HBO în România, unde tocmai s-a difuzat şi ultimul episod (e available şi pe HBO Go). Momentan nu se ştie dacă va exista şi sezonul 2.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu