in Casual stuff

Apropo de articolele astea cu samsarii de maşini (1, 2) cred că pot face o listă asemănătoare şi pentru agenţii imobiliari, care nu se lasă cu nimic mai prejos.

Zilele astea caut un spaţiu de birouri şi m-am lovit de tot felul de specimene. Îmi povestise acum ceva timp un prieten şi am crezut că a avut el ghinion, dar treaba e nasoală rău.

 1. Zona din anunţ n-are nicio legătură cu adevărul – Scrie Pache? Înseamnă că e pe la Vatra Luminoasă. Obor? Atunci clădirea e pe Mătăsari. Universitate? Cel mai probabil o să ajungi la Armenească. Doar Pipera e sfântă, acolo poţi fi sigur că nu minte nimeni. N-ai ce să îndulceşti la Pipera. Înţeleg că agenţii nu vor să pună pin-ul pe adresă ca să nu te duci direct şi să-i sari la comision, dar de cele mai multe ori e mega nesimţire. Unii îţi spun de la primul telefon, alţii aşteaptă să stabileşti vizionarea şi abia apoi divulgă marele secret.
 2. Dimensiunea notată este absolut random. Cred că în curând o să mă plimb cu ruleta la mine ca să le demonstrez pe loc. Scrie în anunţ că sunt 25 de mp? Atunci probabil că sunt vreo 20-21 cel mult. 50 de mp? Poate cu locul de parcare din faţă şi cu boxa de la subsol. Dacă le zici că pare mai mic, scad preţul. „Ah, da, cred că e mai puţin, deci sunt doar 400 de euro, nu 450”. Pe asta chiar n-am înţeles-o, oricum scrie în contract, oricum se presupune că măsori înainte să semnezi.
 3. Tocmai s-a dat spaţiul ăsta mişto, dar uite altul mai urât şi mai mic/mai mare şi mai scump” – a fost cineva înaintea dumneavoastră şi l-a luat, se dau ca pâinea caldă. Superb, fă-mă să mă simt prost şi apoi vinde-mi un alt spaţiu mai nasol, sigur mă câştigi aşa.
 4. Dacă e preţul mai mic decât piaţa şi totul pare prea bine poţi fi sigur că e o bubă undeva. Nu există chilipiruri. Mare atenţie pe contract, pe vecini, pe omul care deţine clădirea. Bătusem palma pentru un spaţiu până când am văzut contractul. Un mic amănunt uitaseră să ne spună: clădirea era proprietatea unei firme în faliment şi urma executarea, deci mari şanse de evacuare în orice moment.
 5. Aceleaşi anunţuri repostate de 20-30 de ori, cu zone diferite, suprafeţe diferite şi cam acelaşi cost. Poze cropuite, unghiuri diferite, totul ca să te facă să suni. După câteva zile deja le ştii pe dinafară. Sunt spaţiile alea nasoale care aşteaptă vreun fraier disperat. Alea bune se dau instant. Am sunat vineri pentru o programare, agentul era full, a zis să revin luni. Când am revenit deja se dăduse.

7 comentarii. Leave new

 • Buna, cam asta e adevarul…..lucrez de 17 ani la anunturi….am multa experienta.
  Iti povestesc o faza tare: cautam pt mama un apart in zona si gasesc zona, suprafat, etc, totul imi convenea dar ceva era ciudat an de constr. 1991. Blocul in care stau e ultimul construit in zona in anul 1989. Stabilesc cu agentul o vizionare….surpriza…era chiar la mine in bloc la etaj 6, eu stand la 4, cu totul alte date fata de realitate….L-am facut cu ou si otet pe agent care si in fata faptului isi sustinea aberatiile…si se intampla acum 12 ani. Acum e si mai grava situatia. Foarte rar pozele, zona, suprf, etaj sunt reale. Saptamana asta sunt pe Mihai Bravu, sapt viitoare pe Baba Novac.

  Răspunde
 • Discutam cu un prieten despre cum merge treaba cu imobiliarele și îi ziceam că e cam nașpa pentru că toată lumea are o imagine proastă despre agenți imobiliari și e greu să te diferențiezi față de ei dacă clienții nici nu vor să audă de agenții. Și mi-a zis că e normal să fie așa pentru că nu ai nevoie de nicio certificare pentru a deveni agent, de asta majoritatea celor care ies din închisoare se fac taximetriști sau agenți imobiliari.

  Ideea e că sunt și agenții de calitate, dar poate că nu este nici măcar 1 din 100. Iar aceștia visează doar listări de peste 100k euro pentru că așa au văzut la Million Dollar Listing sau la alte emisiuni mișto de prin SUA.

  Răspunde
 • Confort I = confort II;
  Confort II = confort III;
  Confort III = blocul a fost proiectat să fie puşcărie dar au venit ăia de la CEDO şi au zis că e inuman;

  2 minute de metrou = dacă îţi permiţi casa asta, oricum nu mergi cu metroul;
  5 minute de metrou = Petrăchioaia, Ilfov, acces facil la dispensar şi baltă de pescuit;
  10 minute de metrou = 6 ore până la metrou, marcaj cruce albastră, traseu interzis iarna, zonă frecventată de urşi;
  10 minute de metrou IMGB = ştim că apartamentul există, mulţumită imaginilor transmise de sonda Huygens;

  Unirii = Rahova;
  Rahova = Ferentari;
  Ferentari = Caracas, Venezuela;

  Stradal = nu se aude scandalul din cauza traficului;
  Vecini civilizaţi = nu se aude traficul din cauza scandalului;
  Curte comună = triburi încă necontactate de canibali locuiesc în curte;
  Singur curte = nimeni n-o să te audă când strigi;
  Posibilitate extindere pe verticală = nu are acoperiş;

  Mobilat clasic = aici a ajuns mobila pe care ai aruncat-o în 1992;
  Mobilat modern = la fel, dar petele de pe saltea sunt de la oameni încă vii;
  Renovat 2016 = pereţi oranj, arcade de rigips, faianţă neagră;
  Finisaje lux = candelabru în baie;

  Răspunde
 • Eu am alergat in vara vreo 5 saptamani sa inchiriez o casa. Cand ma uitam la anunturi pe net, toate bune si frumoase, dar cand ajungeam sa vad locatia apareau surprizele. In primul rand e greu de gasit o casa singura in curte, cu loc de parcare si sa nu te trezesti cu vreo minune. De cele mai multe ori am dat peste proprietari carora le cam place sa te viziteze, lucru pe care il urasc.

  Răspunde
 • Pe mine cel mai tare mă enervează finisajele și decorațiunile „moderne” horror cum sunt de exemplu aici: https://www.olx.ro/oferta/vanzare-apartament-3-camere-decomandat-complet-mobilat-virtutii-ID82Bcp.html#b8ca1e1d9b și care umflă degeaba prețul apartamentului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu