Am fost câteva zile în Belgia, prin Bruxelles şi împrejurimi, cu un net prost dar cu roaming decent (trăiască UE). Înainte să plec mai mulţi prieteni mi-au zis că ar fi bine să stau acasă, mai ales după atentatul dejucat săptămâna trecută

Din păcate, cred că asta e lumea în care trăim azi, aşa că fie acceptăm asta şi riscăm, fie renunţăm de tot la călătorii prin Vest. Cu soldaţi dotaţi ca de război patrulând, cu camioane militare parcate în mijlocul bulevardului, cu poliţie analizând din cap până în picioare fiecare trecător mai suspect.

Nu pot să spun că mi-a fost frică, mai ales că era plin de soldaţi în toate zonele centrale din Bruxelles. Am văzut prima oară la Roma soldaţi pe străzi, anul trecut. Atunci n-a fost un sentiment prea plăcut, dar după primele 2 zile m-am obişnuit cu ideea. Am aflat ulterior că am călătorit în Italia fix într-o perioadă cu alertă maximă de atentate.

Acum a venit un atentat dejucat cu câteva zile înainte de plecare. Şi mai sunt zeci de atentate dejucate de poliţie şi serviciile secrete despre care nu mai ajung informaţii în presă. 

Nişte prieteni s-au plimbat pe Westminster Bridge cu o zi înainte de atacul terorist de acum câteva luni. Puteau fi ei în locul româncei care a murit şi a celorlalte victime. 

Pericolul există, e bine să fii conştient de riscuri, însă nu cred că soluţia e să ne închidem în casă.

În altă ordine de idei, m-am simţit mai în siguranţă prin Bruxelles decât în Roma sau Viena, unde vedeai şuţi la tot pasul.

3 comentarii. Leave new

 • Imi doresc sa ajung in Bruxelles, chiar daca nu mai este un oras atat de sigur.

  Un articol frumos :)

  Răspunde
 • Mirela, îţi recomand cu căldură Vola.ro şi city-breakurile lor. Cu ei am călătorit şi au fost super ok.

  https://www.vola.ro/city-break

  Răspunde
 • Aici in insula poate sa urce alerta terorista de la un minut la altul si sa apara politia cu mitraliere pe strada. Pentru localnici nu e nimic suspect si nimic ingrijorator ci dimpotriva prezenta alora cu mitraliera e un semnal de siguranta.
  Spania a fost de-a lungul multor ani tinta unor atacuri teroriste motivate de patimi nationaliste interne si lumea s-a cam obisnuit cu frica.
  Pericolul de a muri intr-un atentat terorist raportat la Romania poate sa fie identic cu pericolul de a muri intr-un spital public sau pe vreun DN-u din cauza unui sofer ce si-a luat permisul pe spaga. Nu-i nicio diferenta si niciodata n-a fost ci doar s-a schimbat modul in care noi percepem frica de moarte. Pericolul a devenit cel mult ceva mai evident pentru ca de existat pericolul mortii din cauze aleatorii a existat mereu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu