Atât la Sibiu, cât şi în Belgia, am nimerit la nişte hoteluri cu puţine prize, ceea ce m-a făcut să-mi aduc aminte de problema mea veche, cu dispozitivele ce trebuie încărcate peste noapte în prea puţine prize. 

Multă vreme am crezut că hotelurile astea au ceva cu noi, că se zgârcesc la câţiva lei în plus la factura de electricitate, însă pe urmă mi-am dat seama că nu e deloc aşa. Cele mai multe hoteluri care au problema asta sunt vechi, au între 5 şi 10 ani. Chiar dacă au mai fost renovate camerele, chiar dacă s-a mai schimbat mobilierul, proiectul are cel puţin 10-15 ani. Durează până îl aprobi, până te apuci de construit. Şi adevărul e că acum 10-15 ani nici nu aveam mare lucru de încărcat în camerele de hotel. Poate un laptop, poate un telefon, dar sigur nu se întâmpla asta noapte de noapte, că bateriile de telefoane ţineau zile întregi, nu 12 ore ca acum. 

Revenind la problemă, e destul de frustrant să ai laptop, 2 telefoane, baterie externă şi aparat foto şi să poţi încărca doar două dintre ele. Dacă mai stai cu cineva în cameră deja devine dramatică situaţia, că mai apare cel puţin un telefon, încă o baterie externă etc. Cum împarţi 2 prize? Mai ales dacă ajungi seara în cameră rupt de somn şi nu mai ai chef să aştepţi să se încarce o parte din dispozitive, să le schimbi şi tot aşa. Eu la ultimele 2 plecări am făcut tot felul de artificii, am dormit iepureşte 1-2 ore ca să pot încărca tot ce aveam nevoie, ceea ce mi-a cam stricat tot cheful.

Aşa că m-am întors hotărât să-mi iau un Power Cube, dar mi-am dat seama că nu e bun decât dacă plec cu maşina şi am spaţiu suficient de transport. Prin urmare am intrat pe E-day şi am căutat ceva util, ştiam că are domnul BB soluţii pentru astfel de probleme. O zi şi 120 de lei mai târziu am primit la uşă acest încărcător Vetter care are fast charge şi 5 porturi USB, e foarte mic (cât un telefon mobil împachetat în două) şi uşor de transportat. Şi ca să nu stea degeaba prin casă, l-am instalat la birou şi o să-l iau doar când plec în concediu. Ceea ce abia aştept să se întâmple, ca să pot să mă bucur când voi găsi o singură priză la hotel 😀