Am terminat ieri sezonul 3 din Narcos şi trebuie să recunosc că am fost impresionat. Chiar şi fără Pablo Escobar serialul a reuşit să fie la fel de interesant, chiar dacă au schimbat puţin stilul. 

Dacă n-aţi urmărit până acum Narcos, vă recomand să-i daţi o şansă, e disponibil pe Netflix. Primele 2 sezoane urmăresc viaţa de traficant a lui Pablo Escobar, jucat magistral de Wagner Moura. Tocmai de-aia nu aveam aşteptări foarte mari legate de sezonul 3, deşi păreau destul de interesante personajele celor din Cartelul Cali.

Ieşirea din serial a lui Wagner Moura a lăsat un gol destul de mare, însă scenariştii au „reglat-o din condei”, cu tuşe foarte apăsate pentru cei 4 mari boşi + un personaj principal surpriză. Altfel spus, le-au exagerat mult trăsăturile lui Pacho (cămăşile alea sunt absolut bestiale!), Chepe, Gilberto şi Miguel pentru a da culoare şi au construit toată povestea măririi şi a decăderii cartelului în jurul lui Jorge Salcedo, şeful securităţii.

În cazul în care n-aţi văzut toate episoadele, ăsta e momentul în care vă opriţi ca să nu daţi de spoilere.

Dacă la Pablo Escobar povestea a fost mult mai axată pe descrierea faptelor iar scenele de acţiune păreau să joace rol de intermezzo, sezonul 3 a venit cu altă dinamică. Nu s-a mai pus accentul pe cât de mare era Cali Cartel şi ce făceau cu banii, nici măcar pe modul în care au crescut afacerea, ci pur şi simplu s-a continuat povestea din momentul în care a fost ucis Escobar. Asta a scos partea de documentar, dar a introdus şi suspansul mai mare. Dacă în primele 2 sezoane ne întrebam doar cât mai durează până moare Pablo, în sezonul 3 erau o grămadă de necunoscute. Moare Jorge? Îi prinde cineva pe nemernicii ăştia? Scapă Pena? Dar contabilul? Mai ales în contextul în care Jorge a avut tot sângele rece din lume şi a reuşit să reziste în interior până aproape de final fără să fie depistat. 

Ce e mai interesant e că omul a făcut fact-checking în timpul filmărilor, a fost adus în LA din orăşelul în care trăieşte în programul de protecţie a martorilor şi a povestit multe din chestiile care se văd în film. Ba chiar a dat şi interviuri.

Per total mă bucur că Narcos season 3 nu m-a dezamăgit, mai ales că după primele 20 de minute din primul episod eram aproape să-l abandonez, mi se părea că lipseşte ceva. Însă odată ce a început să se lege povestea, m-a prins. Dacă v-a plăcut mult de tot sezonul ăsta şi vreţi să aflaţi mai multe, puteţi să citiţi cartea scrisă după povestea lui Jorge Salcedo (adevăratul).

Aştept cu interes sezonul 4, care va avea în prim-plan cartelurile din Mexic. Nu e foarte clar dacă va rămâne în poveste şi agentul Pena. Adevăratul agent Pena n-a mers în Mexic, ci în Puerto Rico, Texas şi apoi Columbia, deci pentru a se respecta adevărul istoric ar trebui să nu mai fie inclus în serial. Ceea ce înseamnă că noul sezon s-ar baza exclusiv pe nişte personaje noi. Complicat.

2 comentarii. Leave new

  • Confirm, nu credeam ca o sa ma prinda, chiar nu voiam sa ma mai uit, insa am zis sa ii dau o sansa. Dupa primele doua episoade nu ma mai puteam opri. 😀

    Răspunde
  • Pentru mine a fost putin ciudata trecerea de la Pablo la Cartelul Cali doar din prisma desfasurarii actiunii. Daca in primele 2 sezone Pablo era sef peste tot si asteptai sa vezi ce decide el, aici totul era mult mai asezat ca intr-o companie, Cocaine INC, fiecare cu „jobul” lui, CEO, CFO, CTO, CMO etc.

    Altfel, obisnuit cu primele 2 sezoane mi-a parut putin rau de actiunea mult mai rapida din sezonul 3.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu