Dolce Sport a murit, trăiască Telekom Sport!

Telekom a aliniat brandul televiziunilor cu telefonia mobilă şi celelalte servicii, într-o mişcare logică care ne confirmă planurile pe termen lung ale nemţilor. Pentru rebranding, Telekom a lucrat cu United Senses, o companie germană care s-a ocupat şi de rebrandingul Europa League!

Acum e clar că zvonurile privind închiderea canalelor de sport (sau reducerea numărului lor) a fost doar atât, un zvon.

Adevărul e că pachetul Euro 2016 i-a făcut pe mulţi să facă trecerea la Telekom TV sau să-l instaleze ca serviciu secundar (cum e şi cazul meu). Îmi povesteau anul trecut oamenii care au făcut instalarea că n-au avut niciodată o perioadă atât de aglomerată precum înainte de Euro, chiar dacă Dolce (pe atunci) transmitea deja de un sezon Champions şi Europa League.

Apropo de asta, 2017-2018 e ultimul sezon din contractul semnat de Telekom pentru competiţiile europene. De urmărit ce-o să facă DigiSport la negocierile de anul viitor şi care va fi strategia lor. DigiSport a pierdut anul ăsta şi Wimbledonul în defavoarea Eurosport, iar ceea ce-i mai salvează sunt competiţiile de tenis, campionatul Franţei şi emisiunile de comentarii. Deşi Telekom a adus mulţi specialişti în studio, mai pot îmbunătăţi mult lucrurile, feelingul meu şi al microbiştilor pe care îi cunosc e că pe Digi sunt analizele mai interesante în acest moment.

În schimb, de partea cealaltă, Dolc Telekom Sport are UCL şi UEL, share pe campionatul Spaniei, al României, pe Formula 1 şi, poate cel mai important, exclusivitate pe meciurile de duminică din Premier League, pe care le dau HD.

O altă veste bună e că dispare aplicaţia DolceSport, care mergea destul de prost şi se integrează totul în aplicaţia Telekom TV. Accesul la aplicaţia Telekom TV e gratuit pentru cei care au deja contract de televiziune “offline”, la fel şi cei care au servicii de telefonie mobilă de la Telekom. Cei care au doar telefonie fixă beneficiază de un preţ special de 1.3 euro pe lună pentru pachetul sport, în timp ce preţul “la liber” e de 3.2 euro cu TVA inclus.