UPDATE: Au apărut şi preţurile, le găsiţi pe toate aici. 5,5 lei un taco, 14 lei o porţie mare de nachos, 20,50 lei un meniu quesadilla cu băutură, nachos sau cartofi şi 3 bucăţi de quesadilla cu carne la alegere.
 
Am ajuns aseară la deschiderea „de gală” a primului Taco Bell din România. Lanţul fast-food cu mâncare mexicană face parte din grupul YUM!, adică e verişor cu KFC şi Pizza Hut. Primul restaurant e deschis în Băneasa Shopping City, însă am aflat că pe la jumatea lunii noiembrie se va deschide încă un restaurant, tot în Bucureşti. Urmează să aflăm în câteva zile unde, eu mi-aş paria banii pe AFI Cotroceni sau pe Mega Mall, deşi nici Park Lake nu-i o variantă exclusă.

Abia azi, la ora 11:00 are loc deschiderea oficială, moment în care vor fi publicate şi preţurile pentru produse. S-a ţinut cu dinţii de amănuntele astea, de parcă ar fi ceva secret de stat, chestie care m-a nedumerit puţin. După cum bine zicea Radu aseară, nu e ca şi cum vor să vadă cum reacţionează invitaţii ca să decidă ce preţuri pun produselor la lansare.

Anyway, am fost, am gustat taco şi crunchwrap, n-am prins burrito şi quesadilla. Mi s-a părut că Taco Bell-ul românesc e mult mai puţin picant în versiunea normală. Am mai mâncat de la ei în Valencia şi am băut vreo 3 litri de apă după un burrito „non-spicy”. Însă aşa cum e normal, produsele sunt adaptate de la o ţară la alta.

Prima impresie a fost destul de plăcută, mai ales că am înţeles că va exista o varietate foarte mare de produse. Crunchy taco, chicken quesadilla, crunchwrap supreme sau fajita burrito sunt doar câteva dintre produsele din meniu. Pe lângă asta, poţi să-ţi personalizezi mâncarea cum vrei tu. Să-ţi alegi tipul de preparat (taco, burrito, quesadilla, bowl, wrap), să îţi alegi carnea (vită, pui, porc), cât de picant să fie totul (clasic, picant sau extra picant) şi ce garnitură vrei. Eu prefer variantele cu pui după ce am gustat aseară.

Gustul pentru burrito-ul de vită e foarte apropiat de ceea ce mi-am gătit singur acum câteva săptămâni când am primit nişte ingrediente pentru aşa ceva. Băuturile cu care vin meniurile sunt din familia Coca-Cola, iar în interiorul restaurantului sunt şi nişte dozatoare, ceea ce înseamnă că va exista posibilitatea de refill, ca la Ikea. Iei un pahar şi umpli de câte ori vrei. Cred că şi Subway avea aşa la început, acum cred că au scos opţiunea asta.

La desert am văzut doar îngheţată, nici în alte ţări n-au mare varietate la capitolul ăsta.

Per total cred că Taco Bell ar putea fi o alternativă bună la clasicele fast-fooduri, însă abia după ce vor deschide măcar 10 restaurante prin Bucureşti şi prin ţară. Nu cred că e genul de mâncare pentru care să merg special într-un mall. O să revin cu impresii după ce trec prin experienţa clasică de client.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu