Agitaţie mare în ultimele zile pe tema Arenei BNR, pe care Ţiriac şi Năstase se străduiesc s-o scoată din proprietatea Băncii Naţionale şi s-o dea statului ca să poată fi modernizată. 

Adevărul e că acolo nu s-au mai băgat bani de cel puţin 20 de ani, ceea ce a dus şi la închiderea terenului central de către ISU. Ţiriac a mutat turneul ATP la Budapesta şi nici turneul WTA nu se simte prea bine. 

Totuşi, nu pot să nu remarc cu un uşor dezgust modul în care acţionează cel mai bun dublu din istoria tenisului românesc. Năstase e în rolul buldogului care latră, în timp ce Ţiriac e mult mai moderat, dar face jocurile de culise. Iar ca să obţină expunere cât mai mare s-au urcat pe valul „Halep number 1 WTA” şi bat fierul cât e cald.

„Cine e persoana care poate să ne ajute să luăm terenul înapoi? Că domnul Țiriac a mutat turneul pentru doi ani. Cu cine să vorbim, cu domnul Dragnea, cu președintele României, cu cine? Facem apel la toată lumea să ne dea terenul. De ce l-a mai numit Arenele BNR Țiriac Năstase dacă ni l-au luat? Am furat ceva pe acolo? Doar am ținut în viață un turneu de tenis acolo, atât. via

Aţi prins-o, da? Să ne dea terenul. Sigur, e terenul poporului român, bla-bla. Luaţi-l de la BNR şi faceţi cumva să-l primim noi într-o formă sau alta şi ne descurcăm noi. Asta declara Năstase săptămâna trecută.

Ţiriac se plânge că Banca Naţională a cumpărat arenele cu 200.000 de dolari. Prietenul său, Năstase, a primit drept de folosinţă pe 50 de ani pentru baza Voinţa pentru 300.000 de euro. Parcă e tot pe-acolo, nu? Şi de baza Voinţa s-a cam ales praful.

Şi dacă săptămâna trecută a fost faza 1 a planului, în care discursul era de tipul „baza poporului român”, acum Ţiriac a ajuns la subiect. Citiţi tot articolul de aici, e delicios.

Guvernul poate da o hotărâre și în 10 zile a luat baza. Însă pe mine nu mă mulțumește pentru că eu aș vrea să o trecem pe o fundație, plătind eu 1-2 milioane de euro, și baza să rămână numai a sportului. Să nu vedem niciodată acolo blocuri de 30 de etaje sau alte treburi.

Absolut adorabil. Deci nu e suficient ca baza să treacă de la BNR la stat, ci să ajungă la o fundaţie. Care fundaţie? Păi Ţiriac-Năstase, că ei sunt tenisul românesc, nu?

Nu cred că Ţiriac e interesat în momentul ăsta să mai facă vreun artificiu financiar, a trecut de mult de nivelul ăsta. Acum cred că tot ce-l interesează e să-şi consolideze poziţia în memoria colectivă. Să fie amintit ca omul care a schimbat tenisul românesc şi care l-a modernizat. De fapt, să fie confundat cu tenisul românesc. Ceea ce ar fi foarte frumos dacă n-ar vrea s-o facă pe banii statului român.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu