Acum câteva zile, în acea plictiseală maximă dintre Crăciun şi Revelion, am ieşit la o ciorbă aproape de casă. N-aveam chef de vreun restaurant cu pretenţii, aşa că am dat o fugă până la Ciorbăria de pe Mihai Eminescu. Am descoperit Ciorbăria anul trecut, când am şi testat de câteva ori localul de pe Calea Dorobanţilor. La început aveau doar ciorbe proaspete, acum au început să diversifice şi cu sandvişuri. 

Din câte ştiu e o afacere de familie care văd că s-a dezvoltat şi deschis încă două ciorbării (pe Strada Academiei şi pe Strada Mihai Eminescu). 

Am luat celebra ciorbă gulaş care a fost excelentă, ca de obicei. Fix când să ies au sunat nişte prieteni care aveau chef de o ciorbă bună, erau în zonă, aşa că i-am chemat la Ciorbărie. A fost destul de dubios să intru după 15 minute, aşa că m-am gândit că e o idee bună să mai cer o ciorbă. Părea că mai intră ceva :)) Am luat o ciorbă de salată cu afumătură, excelentă şi aceea. N-am reuşit s-o termin, dar am luat-o la pachet 😀

Pentru că mai aveam chef de stat la poveşti, am luat-o pe jos spre Piaţa Romană, unde ştiam că s-a deschis un nou Maison des Crepes. Prima experienţă la această clătitărie n-a fost prea bună, mi s-au părut chiar banale clătitele de acolo. Arătoase, bune de Instagram şi cam atât. Mai rău a fost că am nimerit într-o duminică în care erau mai mulţi clienţi nemulţumiţi. Asta se întâmpla prin primăvară, la primul Maison des Crepes, cel din zona pieţei Dorobanţi. 

Am zis să le mai dau o şansă şi s-a dovedit a fi o idee foarte bună, clătitele au fost demenţiale. 

Nu mi-a ieşit decât o poză cu clătitele mele, care sunt nişte “banale” crepes cu banane şi Nutella, dar gustul era bun de tot. Sigur revin cu prima ocazie. 

Dacă sunteţi vreodată pe Mihai Eminescu sau prin zonă, vă recomand aceste două opriri. Ciorbăria e la colţ cu benzinăria Petrom de pe Tunari, iar Maison des Crepes este foarte aproape de Piaţa Romană.

Mă bucur să văd că astfel de mici afaceri prind şi reuşesc să se extindă, e un semn că există nişte antreprenori cu viziune în spate, care sunt capabili să facă pasul spre extindere. E destul de simplu să faci un business să meargă dacă eşti muncitor şi ai un produs bun, dar e de zeci de ori mai greu să scalezi. Pentru că intervin tot felul de probleme: angajaţi pe care nu îi mai supervizezi direct, controlul calităţii etc.