in De soi

Recent, am vizitat noul sediu central al Lidl România, o clădire de birouri în care s-au mutat operaţiunile centrale ale companiei. Clădirea a fost inaugurată în urmă cu aproximativ o lună şi e unul dintre cele mai mişto sedii pe care le-am vizitat vreodată, depăşind chiar şi biroul celor de la EA Games din AFI Park. E amplasată în Băneasa, aproape de staţia de pompieri şi de magazinul Elvila.

Înainte să ajungem la produsul finit, vă recomand să citiţi două articole scrise de Radu şi Marius în vară, după o vizită pe şantier. Am făcut şi eu acel tur şi m-a impresionat atenţia la detalii cu care se lucra. Suedezii de la Skanska au construit clădirea şi au făcut-o în aşa fel încât e la cele mai înalte standarde de calitate, fiind şi una dintre cele mai sustenabile clădiri din România.

Nu numai că arată totul foarte bine, dar resursele sunt folosite într-un mod super eficient, toate spaţiile de lucru au lumină naturală, există un sistem inteligent de obloane care vor gestiona gradul de luminozitate. E aproape SF, mai ales dacă te uiţi la ce clădiri de birouri oferă spaţii de închiriat prin Bucureşti. Într-un fel îi înţeleg şi pe oamenii de la Lidl, noi am căutat 3 luni un birou de câteva zeci de metri pătraţi şi am găsit cu greu ceva care să ne mulţumească, pentru 360 de oameni e de zeci de ori mai dificil să găseşti ceva, aşa că devine mai simplu să-ţi faci o clădire.

De ce zic că e un motiv de optimism? În primul rând pentru că o astfel de investiţie e un angajament pe termen lung din partea companiei. Într-un moment în care firmele străine sunt tratate cu ostilitate de către politicieni, să faci o investiţie de acest gen este un statement

Pe lângă asta, o clădire precum sediul Lidl setează un nou standard şi pentru angajaţii din România. Ok, pot lucra cel mult 360 de angajaţi acolo, însă toţi au prieteni şi familii cărora le vor povesti despre toate facilităţile pe care le au. Vorbim de o sală de fitnes cu acces gratuit şi cu instructor şi cursuri de aerobic, deschisă între 6:30 şi 23:00, 25 de săli de întâlniri, o cantină, o cafenea Ted’s, 2 terase, chicinete pe fiecare etaj (în caz că ţi-e lene să mergi până la cafenea sau cantină), parcare subterană, rasteluri pentru biciclete şi duşuri în parcarea subterană ca să fii fresh imediat ce ajungi la serviciu. Plus fructe proaspete free şi un shuttle care preia angajaţii de la metrou dimineaţa şi îi duce seara.

Mi-a plăcut că sălile de conferinţe au nume din anumite zone ale ţării, precum Costeşti, Cozia, Făgăraş and so on. De fapt, etajele poartă numele provinciilor istorice:

A se observa că Banatu-i „fruncea” :))

Şi dacă tot ziceam de sălile de conferinţe, iată cum arată panoul de control pentru fiecare:

La cum arată locul cred că aş vorbi non stop numai despre asta dacă aş lucra acolo. 

Câteva fotografii oficiale:

Câteva fotografii pe care le-am făcut eu:

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu