Două dintre cele mai puternice competiţii fotbalistice din lume au parte de nişte schimbări zilele astea. 

Champions League renunţă la ora clasică de disputare a partidelor, 21:45 (sau 19:45, ora GMT). În schimb, se va aplica modelul meciurilor din Europa League, unde nevoia de a televiza cât mai multe partide a împărţit programul în 2 ore de începere.

Începând cu sezonul 2018-2019, meciurile de UCL vor fi programate de la 19:55 (17:55 GMT), fie de la 22:00 (20:00 GMT). Încă o dată, nevoile comerciale câştigă în faţa tradiţiei. 

Din 2019-2020 vor exista schimbări importante şi în campionatul englez. Se pare că s-a votat introducerea unei pauze de iarnă, Premier League fiind singurul campionat de top în care nu există niciun fel de vacanţă de iarnă. Chestia asta se discută de mulţi ani, cam de când se spune că se va introduce taxa anuală pentru domeniile .ro.

Acum cred că e pe bune. Şi pentru că n-aveau cum să oprească meciurile de Boxing Day şi de 1 ianuarie (acolo chiar e o tradiţie de zeci de ani), au decis să introducă o pauză de 2 săptămâni la începutul lunii februarie. Teoretic pe slotul ăla sunt vreo 2 etape de campionat şi una de cupă dacă nu mă înşel, e posibil ca noul sistem să dea peste cap suficiente lucruri în angrenajul echipelor englezeşti.