Ceea ce vedeţi nu e vreo parcare, ci banda 1 de pe strada Ziduri Moşi. 10 idioţi au considerat că e o idee bună să parcheze acolo, probabil pentru că „nu stăteau mult” şi pentru că se grăbeau. 50 de metri mai încolo e o parcare subterană, absolut decentă, care are şi lift de acces direct în piaţă. Mai mult, parcarea aia e gratuită în primele 30 de minute. Dacă nu faceţi piaţa, vă zic eu: n-ai nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a lua fructe, legume şi zarzavaturi. Dai 2-3 ture de piaţă, vezi cam care sunt preţurile, îţi iei ce ai nevoie din câteva locuri şi te-ai cărat. După cele 30 de minute, parcarea e 2 lei pe oră. O nimica toată.

Ştiţi cum se plâng oamenii că n-au condiţii şi că ei ar fi civilizaţi dacă ar putea? Vechea poveste cu „să ni se dea”. Ok, s-a făcut o parcare (care are un acces ok, locuri mari etc.).

Ce fac bravii cetăţeni ai patriei? Râgâie plictisiţi şi parchează unde au chef. Şi am făcut poza asta imediat după ce am ieşit eu din parcarea cu o mulţime de locuri goale. Pe partea opusă erau parcate alte maşini, ale altor nesimţiţi. 

Eh, în cazul ăsta nu se poate face educaţie decât cu forţa. Amendă pentru staţionare mai mare de 5 minute. N-o plăteşti în decurs de 1 an? Muncă în folosul comunităţii. N-o faci nici pe aia? Hai la bulău puţin. 

2 comentarii. Leave new

 • Hai ca mi-ai placut. Cum sa faci asa ceva, ca pierzi si bruma de oameni care vin la Obor… oh, wait! 😛
  Pe de alta parte, un pic mai sus de piata, este si ceva parcare gratuita, care de obicei este libera, daca stai mai mult, plus ca poti sa parchezi si in Veranda cateva ore – daca-i musai si doar traversezi in piata.
  Deci, solutii sunt, dar nu se vrea.
  Ce sa mai zicem ca pe Ziduri Mosi, mai „hacana” de piata, gardul care separa sensurile de mers, cel dintre liniile de tramvai, este tot timpul rupt pe anumite bucati. Si am mai vazut si soferi, baieti buni, care dau prioritate imbecililor care traverseaza neregulamentar… Eu am ratat de cateva ori la milimetru pietontii aia si tot ei erau ofuscati ca i-am calxonat. Si nu genul de oameni care macar sa stea sa se uite, sa nu treaca vreo masina… nu! Ei sa treaca, e dreptul lor. Chiar daca trecerea este la 30-40 pasi mai incolo, este semnalizata si marcata. Ca pe unde trec ei, ilegalist, nici nu prea este vizibilitate, ce sa mai zic?
  Bine, eu le-am aratat ca o masina de peste o tona e mai tare decat cele sub 100Kg ale lor, dar oamenii uita repede, din pacate… 🙁

  Răspunde
 • Cu amendatul: keep dreaming. Ar fi împotriva principiilor populiste care guvernează. Nu mai bine sunt trecute cu vederea ilegalitățile astea mici și nu riscă să supere oamenii de rând? E un pact minunat pentru toată lumea. Eventual se prefac că organizează și o licitație pentru instalat niște camere video în intersecții.
  E plin orașul de mașini care blochează o bandă întreagă, ca să se oprească fix în dreptul locului unde au ei nevoie în acel moment, deși sunt locuri libere de parcare fuckin 10 metri mai în față. La fel cum e plin de mașini care trec pe roșu sau nu opresc niciodată la trecerile de pietoni (de fiecare dată când încerc să traversez bulevardul unde stau ar putea fi luate cu ușurință minim 4 permise per sensul de mers). Încet încet, ne transformăm într-unul din orașele alea din Asia, unde semnele de circulație sunt doar așa, orientative, că oricum nu stă nimeni să aplice legea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu