N-am crezut că Liverpool poate să o bată atât de categoric în tur pe City. La fel cum n-am crezut că poate să ia doar un gol de la cetăţeni în 2 meciuri. Lăsând la o parte meciul de la începutul sezonului, acel 5-0 la care Liverpool a jucat în 10 oameni, ştiam că City poate să marcheze mult. 

Turul m-a lăsat fără cuvinte, era un avantaj excelent, însă ştiam că va fi extrem de dificil în Manchester. Şi chiar a suferit mult LFC în prima repriză. Salah nerefăcut, ceea ce a însemnat că pe partea dreaptă nu cobora nimeni să-l ajute pe Trent Alexander-Arnold. Klopp a schimbat destul de târziu, mai întâi l-a pus pe Mane acolo şi pe Salah pe stânga, apoi l-a trimis în locul lui Firmino, “la pomană”. Acolo s-a văzut cât de important e brazilianul în distrugerea atacurilor adverse. Salah n-a putut să alerge de la un fundaş la altul, aşa că City a construit mai uşor. Practic, Liverpool a jucat cam în 10 oameni mare parte din prima repriză.

Cred că Liverpool a fost echipa mai bună în cele două manşe, însă nu pot să nu recunosc că au fost mai multe faze la care arbitrii au greşit. 

În opinia mea, au fost 4 greşeli majore. 

În tur, golul de 1-0 a pornit de la o fază de offside. Observaţi tuşierul care e poziţionat destul de bine şi care ar fi trebuit să vadă că Salah e mai în faţă.

La celălalt capăt, Man City a avut un gol valabil, la finalul meciului. Guardiola a zis că a fost o fază identică judecată diferit, mie mi se pare că Sane e chiar pe linie cu Lovren.

Golul 2 din prima repriză a returului. Mingea vine de la Milner, ajunge la Sane, care marchează în poarta goală. Clar nu e offside. Ar fi fost 2-0 la pauză şi probleme mari pentru Jurgen Klopp. Însă trebuie să ne uităm şi la cum s-a marcat primul gol al lui City.

Sterling face un fault mai mare decât Statuia Libertăţii la Virgil Van Dijk, olandezul pasează greşit, mingea ajunge iar la Sterling, care pasează pentru golul lui Jesus. Dacă Liverpool n-ar fi luat gol în minutul 2, meciul era altul, cu siguranţă. 

Aş mai adăuga şi cartonaşele galbene acordate aiurea de arbitrul spaniol la meciul din retur. Van Dijk şi Trent nu aveau de ce să ia galben.

Per total a fost o dublă foarte interesantă, în care Liverpool a jucat bine doar două reprize şi s-a apărat OK în alte două. Să iei un singur gol în două meciuri de la City e o super performanţă. 

Acum aştept Roma sau Bayern în semifinale. Roma a făcut minunea contra Barcelonei, dar catalanii n-au jucat nimic ieri, în timp ce Bayern ar fi o echipă foarte potrivită pentru Klopp. Realul poate să mai aştepte până pe 26 mai 🙂