Trecuse ceva timp de la un binging sănătos într-un weekend. S-a întâmplat acum cu Lost in space, cea mai nouă producţie originală Netflix. După ce am văzut mare parte din primul sezon pot să spun că are potenţial să devină o ancoră pentru Netflix, un serial-vedetă, la care se uită toată lumea.

Cred că Netflix e în căutarea unui astfel de serial, de care să fie atraşi oameni cu gusturi cât mai diverse, mai ales că House of Cards urmează să se termine. Acela a fost prima lor „ancoră”, principalul mod prin care lumea a auzit de ei, însă acum e aproape să se închidă acest ciclu. Pentru moment vor rămâne doar cu Narcos, iar pe diferite categorii de public vor exista şi alte seriale cu cifre uriaşe: Stranger Things, 13 reasons why, The Crown.

De partea cealaltă, HBO are Game of Thrones (care se apropie de final), iar înlocuitorul este, probabil, Westworld.

Lost in space are şanse să devină un astfel de serial important. După primele episoade eram atât de entuziasmat încât mă gândeam că poate fi un Star Trek al generaţiei tinere, însă acum îl văd mai degrabă ca pe un Lost versiunea în spaţiu. Mistere, o planetă ciudată, o mână de oameni care trebuie să găsească o metodă prin care să ajungă acasă şi tot felul e întrebări la care nu ai răspuns.

Pe Molly Parker şi Toby Stephens îi ştiţi din House of Cards şi Black Sails, mi se pare că ridică destul de mult nivelul întregului sezon. 

Povestea e destul de simplă: Pământul începe să se ducă de râpă, aşa că oamenirea găseşte o nouă planetă pe care să se mute cu ajutorul unei staţii spaţiale uriaşe. Unul dintre aceste transporturi are o problemă, aşa că o parte din oameni ajung pe o planetă ciudată şi caută metode să se întoarcă pe nava mamă. Adăugaţi un robot/extraterestru ciudat, nişte personaje negative şi iese un fel de SF de familie cu suspans şi multe opţiuni de a continua povestea.

Later Edit: Ok, am văzut şi celelalte episoade, se cam duce într-o direcţie aiurea pe final. Uşor telenovelistic pe modul de family and friends. E un SF de familie până la urmă, eu aveam în cap cu totul alte direcţii atunci când a început. Probabil că o să mă uit la câteva episoade şi din sezonul 2.

 

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu