in Teatru

FITS 2018: Gravity and Other Myths – Backbone

Anul ăsta nu ştiu cum m-am uitat pe program, dar mi-a scăpat informaţia că vor veni din nou GOM Circus la FITS. Am ales spectacolul lor, tradus „Esenţa puterii”, doar pentru că era circ australian. Anul trecut am văzut două companii excelente din Australia şi am stabilit că ţara cangurilor dă cei mai buni acrobaţi de pe lumea asta.

Mi-am dat seama că cei de la Gravity and Other Myths sunt la Sibiu abia după ce i-am văzut la clubul festivalului, cu o seară înainte de show. Cred că a fost highlightul acestei ediţii pentru mine.

Anul trecut au prezentat la biserica Cisnădioara show-ul „A Simple Space”, într-o formulă restrânsă, de data asta au venit cu celălalt spectacol al lor, „Backbone”, în care e implicată toată trupa.

GOM Circus face genul ăla de show în care alternezi hohotele de râs cu momentele în care ţi se taie respiraţia. Pare atât de periculos ceea ce fac ei (de fapt, chiar e periculos) încât te uiţi şi speri să nu se întâmple nimic rău. Însă chiar şi atunci când ratează execuţii sau le scapă anumite prize (rar, dar se întâmplă a viteza cu care se desfăşoară totul), se ridică cu zâmbetul pe buze şi continuă.

Par atât de relaxaţi şi de plini de bună dispoziţie încât nu poţi să nu pleci cu zâmbetul pe buze de la spectacolul lor.

Dacă s-ar putea, mi-ar plăcea ca GOM Circus să devină o prezenţă obişnuită la FITS, merită să fie văzuţi de cât mai mulţi oameni. Dacă israelienii de la Kibbutz Dance Company sunt o prezenţă super aşteptată an de an pentru spectacolele de dans, cred că Gravity and Other Myths ar putea să fie omologii lor pe circ.

Singura problemă e că momentan au doar două spectacole în repertoriu, ambele prezentate deja la festival. Şi nici nu cred că ceea ce fac ei le permite să pregătească ceva atât de repede, mai ales că sunt 10 luni pe an în turneu. Dar poate că ar merita un public mai numeros pentru A Simple Space, la Cisnădioara cred că au fost cel mult 100 de oameni (spaţiul e mic, dar e cu totul special).

Vă las cu trailerul de la Backbone şi cu o bucată din A Simple Space.

Foto via

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu