in Food

În ultimul an Calif a făcut o mulţime de lucruri interesante, dar în acelaşi timp mi se pare că au nişte probleme de coerenţă. Există Calif, Condimental şi, mai nou, există şi .Calif, în Auchan Titan şi Mega Mall, care pare să nu fie acelaşi lucru cu Calif-ul clasic din Militari şi de la Iancului.

Fiecare are sandvişuri diferite şi sandvişuri comune, Kebun-ul fiind doar la Condimental (şi există vreo 3 Condimentaluri dacă nu mă înşel: Victoriei, Obor şi Pasaj Mărăşeşti). Practic, dacă ar exista Kebun peste tot, cred că s-ar rezolva 90% dintre problemele culinare cu care se confruntă românii la prânz.

La .Calif (sau e punct Calif?) există Dil Kebab, Kebab Clasic şi Zed Kebab – un sandviş nou pe care l-am încercat recent. Costă 7 lei (mă rog, 6,99) şi îmi pare un fel de variantă low-budget pentru Dil Kebab. Fiind low budget, nici gustul nu e extraordinar. E practic o pâine cu nişte carne, un sos gen cheddar şi cu nişte legume. Am luat şi nişte cartofi pe lângă, pentru 2 lei în plus. Arată aşa la pachet:

Cum ziceam, fără ambalaj nu e deloc sexy, arată cam aşa. Nu mi se pare că face cinste celorlalte preparate de la Calif. Cartofii erau ok, din cartofi adevăraţi, nu păreau congelaţi.

Însă mi-a plăcut că la faţa locului aveau o serie de sosuri din care puteai alege.

În rest, Calif-ul din Mega Mall arată foarte bine, un design de fast food internaţional. Însă tot mi-aş dori să înţeleg ce e cu atâtea pagini de Facebook şi cu atâtea nume de brand.

2 comentarii. Leave new

 • • calif & Condimental
  iunie 19, 2018 10:45 pm

  Salut, Alex!

  Lucrurile par complicate, dar în realitate sunt foarte simple și se vor lămuri și mai mult în curând.

  Calif așa cum îl știai tu și toți ceilalți nu va mai exista. În schimb s-a divizat în două branduri:

  1. Condimental (care oferă #Kebun, o inovație în materie de kebab… la cutie (pe care ne bucurăm enorm că îl apreciezi atât de mult și că îl prezinți atât de frumos), dar și alte preparate pe care nu le aveam până acum, cum ar fi supe, orez cu friptură de porc în bere, hummus etc.), unde poți să și comanzi produse prin hipMenu, la birou sau acasă. Pagina de Facebook e în proces de schimbare a numelui. Probabil de aici confuzia, dar sperăm că săptămâna asta vom finaliza în sfârșit procesul și vom deveni și pe Facebook oficial “Condimental”.

  2. • calif (pe care l-ai vizitat recent și despre care poți afla mai multe pe pagina de Facebook cu același nume, pentru că acolo vom posta toate update-urile despre el).

  Îți mulțumim pentru vizită și dacă mai ai întrebări, ne găsești pe Facebook, unde îți vom răspunde cu mare drag.

  Condimental: https://facebook.com/condimentalromania/
  • calif: https://facebook.com/punctcalif/

  Răspunde
 • Cristiana Sbarcea
  mai 16, 2019 1:00 pm

  .calif Auchan Titan e dezastru…
  Mancarea rece si f proasta
  Cartofii congelati, vita deja avea untura la cat de statuta si veche era, in loc de lipie au pus pernute crocante de paine, de cea mai proasta calitate
  De la o comanda ce ajunge aproape 100 lei risti sa te imbolnavesti.
  Nu recomand
  Intr’adevar, diferentele sunt colosale intre Calif Condimental si .calif

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu