În ultimul an Calif a făcut o mulţime de lucruri interesante, dar în acelaşi timp mi se pare că au nişte probleme de coerenţă. Există Calif, Condimental şi, mai nou, există şi .Calif, în Auchan Titan şi Mega Mall, care pare să nu fie acelaşi lucru cu Calif-ul clasic din Militari şi de la Iancului.

Fiecare are sandvişuri diferite şi sandvişuri comune, Kebun-ul fiind doar la Condimental (şi există vreo 3 Condimentaluri dacă nu mă înşel: Victoriei, Obor şi Pasaj Mărăşeşti). Practic, dacă ar exista Kebun peste tot, cred că s-ar rezolva 90% dintre problemele culinare cu care se confruntă românii la prânz.

La .Calif (sau e punct Calif?) există Dil Kebab, Kebab Clasic şi Zed Kebab – un sandviş nou pe care l-am încercat recent. Costă 7 lei (mă rog, 6,99) şi îmi pare un fel de variantă low-budget pentru Dil Kebab. Fiind low budget, nici gustul nu e extraordinar. E practic o pâine cu nişte carne, un sos gen cheddar şi cu nişte legume. Am luat şi nişte cartofi pe lângă, pentru 2 lei în plus. Arată aşa la pachet:

Cum ziceam, fără ambalaj nu e deloc sexy, arată cam aşa. Nu mi se pare că face cinste celorlalte preparate de la Calif. Cartofii erau ok, din cartofi adevăraţi, nu păreau congelaţi.

Însă mi-a plăcut că la faţa locului aveau o serie de sosuri din care puteai alege.

În rest, Calif-ul din Mega Mall arată foarte bine, un design de fast food internaţional. Însă tot mi-aş dori să înţeleg ce e cu atâtea pagini de Facebook şi cu atâtea nume de brand.