in Casual stuff

Bine că nu există teste anti-dopping pentru pui

Am fost recent la casa de la ţară a unor cunoscuţi şi oamenii au ţinut morţiş să-mi arate puii lor. Ăia cafenii, ouaţi de găina din dreapta, care a făcut şi pe cloşca. Au ieşit puii, s-au dezvoltat, au mâncat grăunţe. Şi ce-i neobişnuit în asta, că pui am mai văzut?

Eh, faza e că oamenii voiau să-mi arate toţi puii lor, inclusiv ăia cumpăraţi de la ferma de pui de carne. Iată-l mai jos pe unul din ei. Faza şi mai tare e că e diferenţă doar de vreo 2 zile între ăsta alb şi ceilalţi, doar că ăsta a venit direct de la fermă. Cei născuţi „la ţară” zici că sunt altă specie. Sau, mai bine zis, puii ăia de la fermă zici că sunt ouaţi de un Hulk al găinilor. 

Asta aşa, ca să nu uitaţi cât de sănătos mâncăm. Singura mea problemă e că n-am cum să iau găini la bloc, indiferent cât de rentabile ar fi. Plus că mă atrage din ce în ce mai puţin ideea asta cu mutatul la ţară. Probabil că peste 10 ani oi avea chef de muncit prin grădină, dar până atunci o să mă mai bucur de oraş. Şi de puii ăştia de super market care sigur cresc ei uriaşi pentru că sunt cei mai bravi dintre traci, nu li se bagă nimic în mâncare. Sau în ADN.

1 comentariu. Leave new

  • singura problema pe care o vad este ca nu stim (si nici nu cred ca putem stii cu o siguranta 100%) daca sunt efecte secundate pt consumatori. Stiu ca multi cred ca din cauza asta sunt mai multe cazuri de cancer dar nu este concludent, pt ca sunt si mai multe controale medicale.
    Probabil in 100 de ani o sa existe tehnici care sa poata raspunda la intrebarea de mai sus dar pana atunci suntem YOLO.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu