Am fost recent la casa de la ţară a unor cunoscuţi şi oamenii au ţinut morţiş să-mi arate puii lor. Ăia cafenii, ouaţi de găina din dreapta, care a făcut şi pe cloşca. Au ieşit puii, s-au dezvoltat, au mâncat grăunţe. Şi ce-i neobişnuit în asta, că pui am mai văzut?

Eh, faza e că oamenii voiau să-mi arate toţi puii lor, inclusiv ăia cumpăraţi de la ferma de pui de carne. Iată-l mai jos pe unul din ei. Faza şi mai tare e că e diferenţă doar de vreo 2 zile între ăsta alb şi ceilalţi, doar că ăsta a venit direct de la fermă. Cei născuţi “la ţară” zici că sunt altă specie. Sau, mai bine zis, puii ăia de la fermă zici că sunt ouaţi de un Hulk al găinilor. 

Asta aşa, ca să nu uitaţi cât de sănătos mâncăm. Singura mea problemă e că n-am cum să iau găini la bloc, indiferent cât de rentabile ar fi. Plus că mă atrage din ce în ce mai puţin ideea asta cu mutatul la ţară. Probabil că peste 10 ani oi avea chef de muncit prin grădină, dar până atunci o să mă mai bucur de oraş. Şi de puii ăştia de super market care sigur cresc ei uriaşi pentru că sunt cei mai bravi dintre traci, nu li se bagă nimic în mâncare. Sau în ADN.