Dacă nu v-aţi uitat până acum la The Handmaid’s Tale, poate că e momentul să o faceţi. Serialul e disponibil pe HBO Go, însă e produs de Hulu. Are la bază o carte scrisă de Margaret Atwood în 1985. E povestea unei societăţi super dubioase, care apare într-un viitor apropiat în SUA. O minoritate ultra-religioasă organizează nişte atentate la Casa Albă, instaurează legea marţială şi pune stăpânire pe ţară. E format un nou stat, numit Gilead, o societate utopică în care femeile fertile necăsătorite ajung să fie “slujitoare” pentru familiile conducătorilor.

E destul de greu de urmărit, mai ales pentru femei, însă pe mine m-a fascinat tot universul creat de Margaret Atwood. Ce nu mi-a plăcut la sezonul 2 e că povestea s-a dus foarte mult spre telenovelă. Una destul de spălată, dar tot o telenovelă e. Iar vina e în totalitate a scenariştilor, am căutat un rezumat al cărţii şi am aflat că toată acţiunea de acolo se termină prin episodul 7 din primul sezon. Restul e scenariu scris la Hollywood (sau unde or produce ei filmul).

Spoiler alert! Dacă n-aţi văzut încă sezonul 2 şi intenţionaţi să o faceţi, aici e momentul în care vă opriţi din citit.

Acum serios vorbind, chiar să o faci pe femeia aia să fie atât de aproape de a scăpa de două ori şi totuşi să o păstrezi în Gilead? C’mon, ce om normal la cap rămâne acolo să fie abuzat sexual de cine ştie ce dement ultra-religios? Instinctul de conservare îţi spune să ai grijă de bebeluş, să te duci să îţi revezi soţul, nu să mai rămâi un sezon acolo ca să se păstreze suspansul.

Ar fi putut foarte bine să continue povestea pe două planuri, Offred în Canada, restul nebunilor în Gilead. În schimb au ales să ne super frustreze cu încă o evadare ratată. Înţeleg că a vrut să-şi salveze şi cealaltă fiică, dar nu e ca şi cum singura opţiunea de a o salva era să rămână acolo.

Din păcate nu e singurul fir epic pe care au luat-o razna scenariştii, deja mă gândesc cu frică la sezoanele care vor urma. Pentru că sigur vor mai urma 4-5 sezoane, vor mai trage de serialul ăsta până când vor fi siguri că nu mai are nimeni chef să se uite.

Vouă cum vi s-a părut? V-aţi uitat la sezonul 2 până la final sau am venit cu un mare spoiler acum?