in Filme

Scenariştii transformă The Handmaid’s Tale într-o telenovelă

Dacă nu v-aţi uitat până acum la The Handmaid’s Tale, poate că e momentul să o faceţi. Serialul e disponibil pe HBO Go, însă e produs de Hulu. Are la bază o carte scrisă de Margaret Atwood în 1985. E povestea unei societăţi super dubioase, care apare într-un viitor apropiat în SUA. O minoritate ultra-religioasă organizează nişte atentate la Casa Albă, instaurează legea marţială şi pune stăpânire pe ţară. E format un nou stat, numit Gilead, o societate utopică în care femeile fertile necăsătorite ajung să fie „slujitoare” pentru familiile conducătorilor.

E destul de greu de urmărit, mai ales pentru femei, însă pe mine m-a fascinat tot universul creat de Margaret Atwood. Ce nu mi-a plăcut la sezonul 2 e că povestea s-a dus foarte mult spre telenovelă. Una destul de spălată, dar tot o telenovelă e. Iar vina e în totalitate a scenariştilor, am căutat un rezumat al cărţii şi am aflat că toată acţiunea de acolo se termină prin episodul 7 din primul sezon. Restul e scenariu scris la Hollywood (sau unde or produce ei filmul).

Spoiler alert! Dacă n-aţi văzut încă sezonul 2 şi intenţionaţi să o faceţi, aici e momentul în care vă opriţi din citit.

Acum serios vorbind, chiar să o faci pe femeia aia să fie atât de aproape de a scăpa de două ori şi totuşi să o păstrezi în Gilead? C’mon, ce om normal la cap rămâne acolo să fie abuzat sexual de cine ştie ce dement ultra-religios? Instinctul de conservare îţi spune să ai grijă de bebeluş, să te duci să îţi revezi soţul, nu să mai rămâi un sezon acolo ca să se păstreze suspansul.

Ar fi putut foarte bine să continue povestea pe două planuri, Offred în Canada, restul nebunilor în Gilead. În schimb au ales să ne super frustreze cu încă o evadare ratată. Înţeleg că a vrut să-şi salveze şi cealaltă fiică, dar nu e ca şi cum singura opţiunea de a o salva era să rămână acolo.

Din păcate nu e singurul fir epic pe care au luat-o razna scenariştii, deja mă gândesc cu frică la sezoanele care vor urma. Pentru că sigur vor mai urma 4-5 sezoane, vor mai trage de serialul ăsta până când vor fi siguri că nu mai are nimeni chef să se uite.

Vouă cum vi s-a părut? V-aţi uitat la sezonul 2 până la final sau am venit cu un mare spoiler acum? 

10 comentarii. Leave new

 • Nu da publish la acest comm ca e spoiler, dar June a ramas pentru Hannah! A reusit sa isi salveze un copil si nu poate sa il abandoneze pe celalalt. 🙂

  Răspunde
  • Avem spoiler alert sus, cred că e safe.

   Anyway, ştiu că a rămas pentru Hannah, dar nu prea e decizia logică. Mai multe şanse ar avea să o ajute din afară.

 • Eu inteleg nevoia de a-si salva si celalalt copil, acum ca reusise sa-l salveze pe primul; dar ce sanse realiste avea sa nu fie omorata dupa ce fugise a doua oara si furase si copilul familiei? 🙁 Mie asta mi se pare ciudatel corelat cu nevoia de a-si salva al doilea copil.

  Răspunde
  • De-asta zic că îl transformă în telenovelă. E o situaţie foarte complicată la întoarcere, eventual în sezonul 3 să stea ascunsă printr-o clădire abandonată şi să organizeze vreo rebeliune care să răstoarne regimul din Gilead în vreo 2-3 sezoane.

 • am citit articolul tocmai pentru ca banuiam ca asta o sa se intample. strica, pentru a nu-stiu-cata-oara, un serial bun. il lungesc tooootal aiurea…

  Răspunde
 • Mi s-a parut un serial bun, si sunt de aceeasi parere cu tine, vor sa ‘milk the cow’. Mi-a dat impresia ca Offred ar vrea sa rastoarne Gilead. Si probabil asta o sa faca in sezonul 3. Dar pana anul viitor in aprilie cand o sa apara, cred ca o sa si uit de el la fel cum mi s-a intamplat cu 12 Monkeys si Westworld ( pe care inca vreau sa-l vad).

  Răspunde
 • “…E destul de greu de urmărit, mai ales pentru femei…”

  De ce sa fie greu de urmarit?

  Răspunde
 • wow, cum poti sa ti spui intrebarea asta? Nu ai deloc empatie?

  Răspunde
 • Intr-adevar au lălăit sezonul 2, iar June a mai ramas in tara pt a salva si alti copii.. trist e ca se incheie sezonul 3 cand a reusit sa trimita 52 de copii in Canada.. dar pe Hannah nu😔

  Răspunde
 • M-a prins foarte tare serialul, îmi voi comanda și cartea (care din păcate are un sfârșit aiurea). De acord cu tine în ce privește sezonul 2; multe aiureli și…abureli…daca sunt atât de importante pentru Gilead, de ce le persecuta fără rost? și paznicii n-au altceva de făcut decât să umble după două femei la cumpărături? Despre mătușă, numai de bine 😡😡 Mi-a plăcut cum s-a terminat sezonul 3.
  Sunt curioasă cum scapă de data asta. Spre să aibă regizorul atâta imaginație să ducă povestea la un final bun, doar e SF un pic, are voie.
  S-auzim de bine!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu