Poate că aţi văzut clipul ăsta care circulă de câteva zile pe net. E vorba de un video explicativ de pe The Weather Channel din SUA în care sunt ilustrate pagubele pe care le-ar putea provoca uraganul Florence. Uraganul deja a lovit în North şi South Carolina, iar în Nord s-a declarat deja stare de dezastru, există victime, chiar dacă s-a tot anunţat la TV că oameni trebuie să se adăpostească cât mai bine.

Cei de la Weather Channel a mers până în punctul în care au creat o grafică extraordinară, folosindu-se de o tehnologie care se cheamă Immersive Mixed Reality Technology şi care de obicei e în jocurile video. Ceea ce înseamnă că ai un personaj real (în cazul nostru prezentatorul) în funcţie de care se adaptează o parte de augmented reality. Aveţi aici o comparaţie între Virtual Reality, Augmented Reality şi Mixed Reality.

Revenind la Weather Channel, mi se pare incredibil ce au reuşit să facă, nivelul la care au ajuns. Şi asta nu e tot, au tot felul de aplicaţii ale tehnologiei respective. De pildă, uitaţi aici un alt video despre tornade. Cu o mică bucată fiind o maşină care “aterizează” în platou.

E fascinant cum un canal de vreme, care doar asta face, şi care în teorie ar trebui să fie foarte plictisitor, reuşeşte să impresioneze atât de mult.