După agenţiile de pariuri şi farmacii, serviciile de livrare de mâncare vin tare din urmă, şi în ritmul în care se mişcă lucurile am senzaţia că vom ajunge să desfiinţăm frigiderele de la atâta mâncare comandată.

Serios, aţi observat câte sunt în ultima vreme? Avem foodpanda, hipmenu, takeaway (care este fostul oliviera), uber eats, fooda, pizzicato, deliv.ro, glovo (care sunt pe livrare de orice, dar care au preponderent mâncare) şi aş putea continua şi cu alţii. 

Plus toate serviciile de pizza care livrează în regim propriu şi diferite restaurante care mai fac asta.

Însă revenind la serviciile care livrează „multi-brand”, de unde au bani să funcţioneze în continuare? Înţeleg că intri pe o piaţă şi investeşti o vreme, dar sunt vreo 10 astfel de servicii cel puţin. Foodpanda, hipmenu, takeaway şi uber eats să zicem că au ceva bani de cheltuit, se luptă pentru cotă de piaţă, sunt planuri bine făcute. Dar restul?  

Cât de mare să fie plăcinta asta a comandatului acasă? Mai ales pentru un popor care e obişnuit să-şi gătească o tocăniţă straşnică, o ceafă de porc, un pui la ceaun.

Plus că cea mai mare problemă e că niciun serviciu nu are suficient de multe opţiuni şi nici suficienţi curieri. Câteva restaurante bune într-o aplicaţie, alte 2-3 sunt în alta şi tot aşa. Nu ştiu dacă s-a făcut până acum un agregator, dar cred că ar fi o idee bună.

7 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu