in Casual stuff

Câţiva copaci în plus şi nişte maşini în minus fac diferenţa în Bucureşti

Bucureşti, strada Ion Ghica, intersecţia cu strada Doamnei. O zonă aflată chiar la intrarea în centrul vechi, care acum arată excelent. Trotuare late, un loc foarte bine delimitat pentru câteva maşini de la Centrul Ceh şi nişte copaci. Nu diferă prea mult de alte străduţe ale unor capitale europene.

Cum arăta locul în urmă cu 4 ani? Ne ajută Google Street View. Cam aşa: 

Maşini parcate paralel cu trotuarul pe stânga, maşini parcate perpendicular pe trotuar pe dreapta (!), trotuare mult mai înguste, niciun copac, o zonă de tranzit absolut oribilă. Din cauza asta, spaţiile comerciale din stânga nu erau folosite, nu aveau suficient potenţial. Zona era una prin care oamenii treceau în grabă, fugind spre sau dinspre Centrul Vechi. Întregul aspect al clădirii fostei Biblioteci Metropolitane era unul ponosit.

Ce vedem în cealaltă imagine? Câţiva copaci, un trotuar mai lat şi curat pot face diferenţa. A fost suficient să se schimbe configuraţia trotuarului pentru ca maşinile să nu mai aibă unde să parcheze. Nu e mai mult spaţiu pentru maşinile care trec prin zonă, doar că sunt mai puţine maşini. Printre altele, asta înseamnă un trafic mai lejer, că nu rişti să dai de o maşină care se chinuie să parcheze acolo.

A fost atât de simplu. Cum facem să înmulţim asta cu încă vreo 600 de străzi din centrul oraşului?

8 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu