IKEA a lansat zilele trecute o colecţie dedicată animalelor de companie (LURVIG se cheamă) şi a publicat în comunicatul de presă şi nişte cifre interesante. Compania suedeză este cunoscută pentru studiile pe care le face în domeniul ăsta al caselor şi al locuirii, aşa că sunt convins că şi aceste cifre au nişte studii la bază.

32% dintre locuitorii din Bucureşti şi împrejurimi au un animal de companie. Mai mult de jumătate dintre ei (deci un 17% să zicem) sunt proprietari de câini şi 22% sunt proprietari de pisici (asta ar însemna cam 7% dintre Bucureşteni). Restul au alte animale, probabil papagali, hamsteri, peşti (cred că intră şi ei tot în categoria asta, nu?), broaşte ţestoase, şopârle.

Ce mă miră e procentul extrem de mic de Bucureşteni care au o pisică. Trăiam cu senzaţia că sunt mult mai mulţi de atât, mai ales că pisicile sunt destul de uşor de întreţinut (nu trebuie scoase afară dimineaţa şi seara, precum câinii) iar eu am mereu News Feed-ul împânzit de poze şi poveşti cu pisici.

Chiar şi acel procent de 32% mi se pare mic, însă probabil că arată gradul de sărăcie al unora dintre locuitorii acestui oraş. Când nu îţi poţi satisface nevoile de bază, un animal de companie nu reprezintă decât o cheltuială în plus nejustificată.

În altă ordine de idei, sunt haioase obiectele de mobilier, însă eu mă situez în procentul de 68% pet-free, aşa că momentan n-aş avea ce face cu ele. Toate produsele sunt aici.