in Casual stuff

IKEA a lansat zilele trecute o colecţie dedicată animalelor de companie (LURVIG se cheamă) şi a publicat în comunicatul de presă şi nişte cifre interesante. Compania suedeză este cunoscută pentru studiile pe care le face în domeniul ăsta al caselor şi al locuirii, aşa că sunt convins că şi aceste cifre au nişte studii la bază.

32% dintre locuitorii din Bucureşti şi împrejurimi au un animal de companie. Mai mult de jumătate dintre ei (deci un 17% să zicem) sunt proprietari de câini şi 22% sunt proprietari de pisici (asta ar însemna cam 7% dintre Bucureşteni). Restul au alte animale, probabil papagali, hamsteri, peşti (cred că intră şi ei tot în categoria asta, nu?), broaşte ţestoase, şopârle.

Ce mă miră e procentul extrem de mic de Bucureşteni care au o pisică. Trăiam cu senzaţia că sunt mult mai mulţi de atât, mai ales că pisicile sunt destul de uşor de întreţinut (nu trebuie scoase afară dimineaţa şi seara, precum câinii) iar eu am mereu News Feed-ul împânzit de poze şi poveşti cu pisici.

Chiar şi acel procent de 32% mi se pare mic, însă probabil că arată gradul de sărăcie al unora dintre locuitorii acestui oraş. Când nu îţi poţi satisface nevoile de bază, un animal de companie nu reprezintă decât o cheltuială în plus nejustificată.

În altă ordine de idei, sunt haioase obiectele de mobilier, însă eu mă situez în procentul de 68% pet-free, aşa că momentan n-aş avea ce face cu ele. Toate produsele sunt aici.

7 comentarii. Leave new

 • Si e rau ca „doar” o treime dintre bucuresteni au animal de companie?! Eu unul sunt impotriva tinerii unui animal la bloc. Gen, iti iei pisica sau caine si il vezi doua ore, dimineata si seara, cand vii de la serviciu. In rest, ala sta singur si hiberneaza o viata inchis intre cativa pereti. Egoismul omului nu tine cont de nevoile animalului, vezi deseori oameni care tin intr-o garsoniera un caine de talie mare sau 4 pisici, in conditii proaste si pentru anila dar si pentru om.

  Răspunde
 • Par mai multi, pentru ca majoritatea sunt nesimtiti si nu le pasa de cacatul pe care il fac animalele lor pe strada si de asta-i strada plina de… respectivi! Si din cauza asta ma bucur ca nu sunt mai multi.

  Apoi sunt de acord: la bloc nu este de tinut animal, fie caine, fie mata, pentru ca este greu atat pentru om, dar si animalul respectiv este chinuit.
  Alta ar fi situatia la casa/vila/tara, dar nu este cazul aici…

  Răspunde
 • e o statistica. ca si statistica despre lungimea mandriei romanului unde media este peste media europei si asiei …adunate 😀
  adica se calculeaza cate carnete de sanatate exista pentru lighioane in bucuresti, nu se numara si cele 10 pisici ale babii din fata blocului, care nu au loc pe langa cele 5 inghesuite in apartament dar nedeclarate niciunde.

  Răspunde
 • […] Câți bucureșteni au animale de companie […]

  Răspunde
 • Lăsând la o parte înverșunarea lui Kopa și a lui Niros, care fiind iubitori de animale, știu ei foarte bine ce le trebuie animalelor și stăpânilor lor, nu cred că cifrele acelea sunt foarte corecte pentru că sunt mulți oameni care nu-și înregistrează animalele la veterinari.

  Răspunde
 • Dar cum se fac statisticile astea? Pe mine nu m-a intrebat nimeni daca am vreun animal acasa :)) Eu sunt pe undeva de acord cu ce a zis Kopa mai sus, si eu am un iepuras pe care il vad/las liber doar vreo 2-3 ore pe zi intr-o zi normala de munca, si-mi pare rau ca nu pot sa-i dau mai multa libertate. Dar cred ca ii merge mai bine la mine acasa decat in vitrina din Animax din care l-am luat. Acolo nu-i scotea nimeni sa fuga, sa se plimbe si stateau cate 8-10 inghesuiti. Cu aceasta ocazie eu mi-am dat seama si cat de tare urasc magazinele de animale.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu