Astăzi a apărut al 6-lea (şi ultimul) sezon din House of cards. Bijuteria coroanei, perla celor de la Netflix, serialul care a schimbat regulile pentru totdeauna şi a inventat noţiunea de binging.

Am avut ocazia să văd câteva episoade în avans şi pot să vă spun că treaba e bună de tot. Kevin Spacey nu mai face parte din proiect, în urma scandalului #metoo, ceea ce a făcut ca Frank Underwood să moară. Claire deja era POTUS, după ce Frank îşi dăduse demisia la finalul sezonului 5 (acel scandal pornit în urma anchetei lui Tom Hammerschmidt, fostul şef al lui Zoey Barnes).

Ok, dar House of cards fără Frank Underwood? E posibil aşa ceva?

Oh, da! N-aş fi crezut că o să meargă atât de bine, însă lucrurile se leagă. Poziţia lui Claire este ameninţată de jocurile de interese, iar fără soţul ei pare mai vulnerabilă decât oricând. Asta, plus o grămadă de păcate ale trecutului pe care tot ea trebuie să le ducă în cârcă.

Mi se pare că e mai puţină politică şi mai multă mafie în acest ultim sezon, de multe ori mi-am amintit de scene din The Godfather, când Michael Corleone rămâne singur pe picioare, Don Vito este mort şi îngropat, iar tot ceea ce a învăţat de la tatăl său îl ajută în noua poziţie de naş.

Sincer să fiu nu pot să spun că-mi place poziţia asta în care soţii Underwood erau atacaţi din toate părţile, am savurat mai mult sezoanele în care îşi făceau loc spre vârful ierarhiei politice. Însă chiar dacă e un vibe diferit, abia aştept să văd cum se termină (momentan n-am văzut nici eu decât jumătate din cele 8 episoade ale acestui sezon).

Serialul va fi disponibil în jurul orei 10:00 din câte am înţeles.

5 comentarii. Leave new

 • „Am avut ocazia să văd câteva episoade în avans”
  this is how u get stabbed.

  Răspunde
 • Oh common, cele 4 episoade pe care le-am vazut pana acum sunt mult sub nivelul serialului de pana acum. Chiar mai jos si decat sezonul 5. Interactiunea lui Claire cu telespectatorul e de multe ori creepy si neavenita. Sunt introduse personaje in poveste fara un backstory solid. Pana si Doug mi se pare mult prea intunecat si nepotrivit cu mood-ul impus de episoade. Overall eu sunt dezamagit de prestatia Netflix-ului cu sezonul asta…

  Răspunde
  • Nasol. Mie primele 4 episoade mi s-au părut alea bune din acest sezon :)) De acolo începe să închidă diverse fire ale poveştii destul de rapid.

 • Episoadele 5 și 6 au fost foarte promițătoare. Sper ca primele 4 sa fie iadul prin care trebuie sa treci ca să obții nectarul :))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu