in Casual stuff

Avem un vecin cu restanţă la întreţinere

Blocul în care locuiesc e unul destul de ok. Cei mai mulţi oameni sunt bătrâni, dar gospodari. Probabil că la vremea lui (adică prin anii ’70) a fost un bloc de progresişti, mândria cartierului sau ceva de genul. Vecinii se ştiu de mulţi ani, vor să facă lucruri, există un meşter al blocului care se ocupă de micile reparaţii şi înlocuiri de consumabile, femeile de serviciu sunt supravegheate cu atenţie de administrator, merge treaba.

Ar putea să meargă şi mai bine, însă de câţiva ani avem un restanţier la întreţinere. Genul ăla de locatar care are peste 15.000 de lei de plătit. 

Ca să nu apară probleme cu facturile, se umblă la fondul de rulment (care a trebuit să crească).

Ar fi trebuit să schimbăm anul ăsta nişte chestii pe la ghenă, doar că anii trecuţi au tot fost cheltuieli, s-a contribuit din greu la fondul de reparaţii, aşa că oamenii nu prea au acceptat încă un an cu facturi mari la întreţinere. Fond de rulment mare, fond de reparaţii mare, de unde atâţia bani?

Practic, din cauza unui singur vecin cu restanţe, blocul stă pe loc. Pentru că unul dintre cei 40 de proprietari de pe scara asta nu-şi îndeplineşte îndatoririle, tot blocul este nevoit să se chinuie.

Acum imaginaţi-vă că asta e toată România. Câteva milioane de cetăţeni care, din diverse motive, ne ţin pe loc pe toţi. Care ne fac viaţa mai grea.

Problema cu vecinul nostru e simplă. A fost dat în judecată, în curând va fi executat silit. I se va vinde casa pentru a se recupera prejudiciul, însă ce ne facem cu toţi ceilalţi români care au „restanţă” la bunul simţ, la îndatoririle civice? Ne afectează mult mai direct decât vrem să înţelegem.

4 comentarii. Leave new

  • NU, nu din cauza unui vecin cu restante ci dinc auza uni comitet si al unui presedinte care nu a actionat la timp. Dupa primele 90 de zile de intarziere la plata, adica cat timp restanta era mica il putea actiona in judecata, gratuit, pentru recuperarea datoriei. Insa cineva a considerat ca este mai bine sa faci camata cu restantierulpentru 0.2% pe zi de intarziere, si sa strangi o suma mai mare din penalitati. Pentru toti ceilalti romani tot asa, cineva face operatiuni de camata sa obtina un profit nemeritat.

    Răspunde
  • Vai de mine, nu pot sa cred asta, Ion!

    Deci, daca-l dadeai in judecata atunci, erai al dracului, ca are omul o problema si el „duar” cateva luni, hai sa fim oameni si sa ne intelegem…
    Daca il dai in judecata acum, oricum al dracului esti, de ce vrei sa-mi iei casa, ai ura pe mine, va fac eu pe toti etc. …

    Mda… Mai e o chestie, nu exista „gratuit”, nu poti actiona pe cineva in judecata „gratuit”, pentru ca totul costa, sub o forma sau alta.

    Deci, oricum ar fi, tot nu-i bine si intotdeauna-i altul de vina.

    Răspunde
  • Mamaie sau tataie,,,,Cred ca nu va vine sa credeti, ce va spun….Toti care se inghesuie sa fie organe de conducere si administratori, stiu sa “jupuiasca bine “, pe cei care nu isi cunosc drepturile….Eu de pilda sunt la zi cu cheltuielile la intretinere,,,,dar, cand a venit lista de pleta pe luna 04.2019 apar cu 101 lei restanta si 39 lei penalitati,,,,va spun cu mana pe inima ca ceea ce va relatez in continuare este adevarat. Asociatia de proprietari decand s – a infiintat nu are “sediu social,” Toti care s – au perindat pe la conducerea ei au furat asa cum trebuie. Primul administrator a furat peste 54.000 lei din gestiune, Suma aratata este numai la termoficare,,,dar la celelalte firme prestatoare de servicii,,ce datorie ar fi???.. Va rog nu – i mai plangeti pe cei care se joaca cu vietile voastre….Cu respect.

    Răspunde
  • Marius Constantin
    decembrie 29, 2020 3:24 pm

    Am un vecin, “nevinovat saracul”, care are restanta 93000 lei (da, am scris bine, cu 5 cifre). A fost dat in judecata, trebuie executat silit insa nu se face treaba aceasta! Ce ar fi de facut??? Multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu