Mâine se lansează cel mai nou sezon din Narcos, numit Mexico. Practic, nu e sezonul 4 din Narcos, ci sezonul 1 dintr-un fel de spin-off, singura diferenţă fiind că acum povestea s-a mutat din Columbia în Mexic.

Am avut ocazia să văd şi de data asta nişte episoade înainte de lansare. Din păcate n-am reuşit să văd tot sezonul, am ajuns abia pe la jumătate (e greu să fii blogger şi antreprenor în acelaşi timp)

Sincer să fiu aveam emoţii privind trecerea de la Columbia la Mexic pentru că însemna automat distribuţie 100% nouă. Nici măcar personajul Javier Pena nu mai apare în acest nou sezon, deşi părea că el va continua cumva povestea la finalul sezonului 3. Dar s-a preferat să se meargă pe adevărul istoric, iar agentul Pena nu avea ce căuta acolo, el fiind implicat doar în acţiunea de prindere a lui Escobar în Columbia.

Până la urmă a ieşit bine, castingul e excelent. Diego Luna este un traficant de droguri care pare chiar simpatic pe lângă alţii, în timp ce Michael Pena face un rol bun drept poliţistul american cu origini mexicane Kiki Camarena.

Mexicanii parcă sunt mai sângeroşi decât columbienii, sau cel puţin aşa reiese din film.

Mi s-a părut că e mai puţin voice-over (a dispărut şi vocea lui Boyd Holbrook din păcate), ceea ce dă mai puţin context lucrurilor. Asta nu pot să spun că mi-a plăcut, mi se părea că e o perspectivă mai „americană” în primele 3 sezoane (acele interludii cu „şi atunci noi am făcut asta şi columbienii au făcut asta”).

Începutul e ceva mai slow, pentru că spre deosebire de primul sezon din Narcos, aici nu ştii cine sunt viitorii şefi ai traficanţilor. Abia după câteva episoade apare şi El Chapo, care pe vremea aia era un şoferache în slujba lui Felix Gallardo (Diego Luna).

În rest, o poveste la fel de mişto, construită minuţios, care se apropie mult de ce s-a întâmplat în sezonul 3 din Narcos. Cartelul Guadallajara are multe dintre trăsăturile Cartelului Cali, cu menţiunea că mexicanii parcă sunt mai puţin simpatici decât columbienii şi se îmbracă şi mai nasol. Sau cel puţin se îmbrăcau în anii ’80.

Narcos: Mexico apare mâine, 16 noiembrie, probabil că în jur de ora 10:00. Până atunci aveţi timp să vă faceţi cumpărăturile de Black Friday.

https://www.youtube.com/watch?v=VBLcYJ7C4F0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu