in Caterinci

Traficul din Bucureşti e de tot rahatul, ştim cu toţii asta. Suntem pe locul 3 în lume la blocaje în trafic, stăm blocaţi în jur de 27 de zile pe an, e haos.

Totuşi, până acum nu ne-a dus capul să găsim soluţia. Era atât de simplă! O chestie care ne va rezolva toate problemele, şi care va normaliza traficul, în sfârşit.

Sunteţi pregătiţi să aflaţi despre ce e vorba?

Nu, serios, sunteţi? 

Ei bine, iată:

O bandă în plus în rondul de la Piaţa Victoriei!!!

ASTA ERA! Cum naiba nu ne-am gândit până acum la aşa ceva? Voi vă daţi seama că de-aia se făceau cozi în Pasajul Lujerului?

Şi pe bulevardul Iuliu Maniu, la ieşirea pe autostradă, tot din cauză că n-aveam banda aia în plus.

De-acum lucrurile vor sta cu totul altfel! Să vedeţi cum vor curge laptele şi mierea.

Nu, serios, chestia asta chiar s-a făcut. Efectiv s-au gândit că e o idee bună să mai taie puţin din parcarea de la Victoriei. Practic, la Victoriei şi la Piaţa Romană sunt două dintre intersecţiile importante în care nu există niciun fel de parcare. La Universitate sunt două parcări publice, la Unirii sunt două parcări private (Cocor şi Unirea Shopping Center). La Victoriei exista această parcare, care acum are câteva locuri în minus.

E adevărat că intersecţia aia se blochează mereu, dar soluţia nu e să adaugi o bandă ca să intre 10 maşini în plus la fiecare semafor! Soluţia e să gândeşti mai bine cum se sincronizează semafoarele, să prioritizezi traficul din direcţia aia, să te foloseşti de tot spaţiul gol din centrul acelei intersecţii. Să faci să funcţioneze acel sistem de management al traficului.

Sigur, putem să spunem că „măcar s-a făcut ceva” şi să ne vedem de treabă. Sau să ieşim la vot când vor fi alegerile locale. 7 iunie 2020. Save the date. De asemenea, foarte important să se revină la două tururi de scrutin şi la primării, însă momentan legea s-a întors la comisiile de specialitate, după ce PSD a vrut ca proiectul să fie respins, dar ALDE a votat alături de opoziţie. Nu că asta ar fi vreo veste bună, pur şi simplu ALDE vrea să pună mâna pe cât mai multe primării, acolo fiind cheia tuturor alegerilor, mai ales în mediul rural.

Revenind la bandă, zisă şi „Banda”, abia aştept să văd cum se va îmbunătăţi traficul în zonă.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu