Veşti bune din Dubai, acolo unde are loc competiţia Solar Decathlon Middle East. 

Echipa EFdeN, care reprezintă România în această competiţie de case sustenabile, s-a clasat pe locul 2 la capitolele inginerie şi construcţie şi pe locul 3 la sustenabilitate. Sunt 15 echipe din 11 ţări care concurează, iar EFdeN a depăşit echipe din ţări mult mai dezvoltate, precum SUA, Italia sau Franţa.

Mai sunt 20 de zile în care echipa EFdeN trebuie să treacă prin alte probe, apoi să susţină tururi pentru vizitatori şi să dezasambleze toată construcţia. 

În acest moment, în Dubai, sunt 33 de tineri, care au reuşit să monteze casa în doar 14 zile, muncind în 2 schimburi. Doar 7 echipe s-au încadrat în timpul limită de montaj şi doar două echipe aveau casa pregătită pentru vizionări, aşa cum ar fi trebuit iniţial. Una dintre aceste echipe a fost a României 🙂

Însă proiectul EFdeN @ Solar Decathlon are nevoie de susţinerea noastră în continuare. Puteţi afla aici cum să daţi o mână de ajutor de la distanţă. E un proiect care chiar merită, un proiect în care sunt formaţi o mulţime de studenţi, care mai apoi pot aplica lucrurile pe care le-au învăţat la EFdeN.