Mă tot uit de câteva săptămâni pe Instagram la fotografii din diverse oraşe ale lumii care au pornit târgurile de Crăciun încă de la jumătatea lunii noiembrie. Londra, Viena, Bruxelles, toate sunt decorate de mult, iar luminiţele sunt aprinse pentru ca turiştii şi localnicii să se bucure de ele şi să intre în atmosfera de sărbătoare.

În Bucureşti luminile s-au aprins pe 30 noiembrie, ceea ce e un progres faţă de acum câţiva ani, când abia pe 6 decembrie începeau să funcţioneze. Bine, braşovenii cred că şi acum pornesc târgul de Crăciun abia de Moş Niculae, că ei nu au de ce să atragă turişti, mai bine să meargă lumea până la Sibiu!

Însă mă întreb dacă n-ar fi mai bine să începem şi noi cu decoraţiunile ceva mai devreme, aşa cum se întâmplă în vest. 

Mi se pare că în luna decembrie nici nu apuci să te bucuri de oraş, sunt prea multe lucruri de făcut şi prea puţin timp. Cadouri, cumpărăturile pentru mesele cu #celecuvenite, tot felul de petreceri, plus multă-multă muncăpe final de an. Nu cred că mi s-a întâmplat vreodată să am un weekend liber în decembrie în care să spun “hai să luăm la pas oraşul şi să vedem cât de frumoase sunt luminiţele din centru!”.